Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lotten Persson, nyförvärv inför säsongen, har betytt mycket för Hisingsbackas resultatmässiga förbättring den här säsongen. Bild: Hisingsbacka FC
Lotten Persson, nyförvärv inför säsongen, har betytt mycket för Hisingsbackas resultatmässiga förbättring den här säsongen. Bild: Hisingsbacka FC

Hisingsbacka är 14 poäng bättre än i fjol

2017 fick Hisingsbacka endast ihop fyra poäng och släppte in 102 mål i division 2 Västra Götaland. Nästan ett år senare står laget på 18 poäng och har säkrat kontraktet till nästa säsong.
– Vi har gjort stora framsteg på flera plan, säger tränaren Roland Lettegård.

2017 klarade Hisingsbacka kontraktet då ett lag uteslöts och ett annat bara fick ihop en poäng. Men det var ändå en dyster säsong med endast 15 gjorda mål på 20 matcher – och 102 insläppta.

– De flesta lagen krossade oss förra säsongen, jag skulle säga att vi gått framåt mer än de andra lagen i serien den här säsongen. Vi är bara 19 spelare i truppen men vi har nästan samtliga närvarande på alla träningar vilket är en av de stora anledningarna till att det gått så mycket bättre i år, säger Roland Lettegård.

LÄS MER: Hisingsbacka vägrar backa

Viktigt nyförvärv

14 poängs förbättring i slutet av säsongen talar sitt tydliga språk. Med 29 mål har produktionen nästan dubblats när det återstår tre matcher av säsongen. Även defensiven har förbättrats med 44 insläppta, och Roland Lettegård väljer att lyfta fram ett av säsongens nyförvärv som en stor anledningen till att laget blivit stabilare.

– Lotten Persson har varit väldigt viktig, hon har inte fått spela så mycket på centralt mittfält där hon är som bäst utan vi har behövt henne i backlinjen där hon hjälpt till att säkra upp. Men de sista matcherna kommer hon få spela på mittfältet, försäkrar Roland Lettegård.

Första mittfältsmatchen för Lotten Persson blir hemma mot Zenith under torsdagskvällen. Gästerna ligger två poäng bakom Hisingsbacka och det är ett lag som Roland Lettegård vill hålla bakom sig på sluttampen:

– Det blev 2-2 i våras, också ett stort framsteg för oss då de krossade oss i båda mötena förra säsongen. Vi vill hålla dem bakom oss på slutet och jag ser verkligen fram emot matchen!

GP direktsänder Hisingsbacka-Zenith på torsdagen med avspark 19.45, sändningen från Backavallen startar 19.35.

LÄS MER: Se matchen mellan Hisingsbacka och Zenith

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.