Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hiljemark om expertens kritik: "Får stå för honom"

Tidigare landslagsspelaren Pontus Farnerud sågade det svenska mittfältet och pekade ut det som lagets svagaste del. Ett uttalande som Oscar Hiljemark inte vill kommentera. – Det får stå för honom, säger han.

Oscar Hiljemark var given i U21-landslaget förra sommaren. I Hamréns landslag är han fast i frysboxen även om han själv fortfarande hoppas på speltid mot Belgien.
– Förhoppningsvis finns chansen. Hur stor möjlighet är svårt för mig att värdera, det är upp till Erik och ledarstaben hur de vill formera laget. Jag känner mig i bra form och är redo att kliva in och hjälpa Sverige och landslaget, säger han.

Pontus Farnerud hävdar att mittfältet är Sveriges svagaste lagdel, håller du med?
– Det får stå för honom.

Vad skulle du kunna bidra med?
– Jag är en tvåvägsmittfältare, jag gillar att vara delaktig i vårt spel och driva spelet. Att vara med offensivt och defensivt. Att ta mina löpningar och få bollen och dra isär laget och öppna ytor för de andra.

Hur ser du på chanserna att spela på en annan position?
– Det har ju florerat andra möjligheter i media … jag står till fullt förfogande.


Vad talar för Sverige mot Belgien?
– Öh … det är en fotbollsmatch som spelar i 90 minuter. Det är ingen omöjlig motståndare rent defensivt. Offensivt måste vi ha större rörelse och flytta deras defensiva pjäser och skapa chanser. Defensivt ska vi ligga tajt på deras spelare och inte ge de för mycket ytor. Får vi ner deras spelare i fart så är chanserna stora.

Vem avgör?
– Zlatan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.