Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hiljemark: "Det finns inga magiska trollformler"

Han har varit med och tagit sig ur "omöjliga" lägen tidigare med U21-landslaget. Nu står A-landslaget inför en liknande uppgift. …– Det finns inga magiska trollformler, säger Oscar Hiljemark.

Kim Källström har varit given under Erik Hamréns ledning, platsen bredvid honom spelade Albin Ekdal till sig efter en stark insats mot Italien. Något som betyder att Oscar Hiljemark kommer att få fortsatt nöja sig med en plats på bänken.
– Klart att det finns en besvikelse över att inte ha fått hjälpa till på planen. Så känner alla som inte har spelat. Man är ju här för att man vill bidra och hjälpa till. Nu har min uppgift i stället varit att hålla en hög nivå och peppa de andra. Men jag känner mig i bra form och jag tror att jag kan tillföra, säger Hiljemark.

Centralt eller på en kant?
– Det får du fråga Erik om ... jag är redo att bidra på plan. Sen i vilken roll, det är inte upp till mig.

Hur viktigt blir första målet?
– Det är alltid viktigt. Men ett tidigt mål eller det första målet för oss är ju att föredra med tanke på deras vilja att spela offensivt. Det kommer ge oss fler ytor att anfalla på. Vi måste ha rörelse offensivt så att deras gubbar får flytta på sig. Samtidigt kan vi inte bli dumdristiga och öppna upp oss bakåt. Vi måste göra en optimal match.

Hur gör man det?
– Det handlar om att höja kvalitén ytterligare för att ta oss vidare. Det finns inga magiska trollformler utan det är hårt jobb, mod och vilja som krävs. Så är det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.