Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Heung-Min Sons oväntade sysselsättning i coronakrisen – gör värnplikt

Idrottsvärlden står still och Premier League med den.
Då passar Tottenham-anfallaren Heung-Min Son på att gör den obligatoriska värnplikten för män i Sydkorea.

I mitten av mars kom beskedet att Premier League sätts på paus på grund av coronapandemin. Snart två månader senare är spelet i ligan ännu inte återupptaget och det är oklart när det börjar spelas fotboll på de brittiska arenorna igen. Planen just nu är att sparka igång igen den 12 juni.

Stjärnorna i lagen som brukar lägga sin tid på gemensamma träningar, matchgenomgångar, bortaresor och spel inför hemmafansen har fått sysselsätta sig med annat.

Tottenhams sydkoreanska stjärna Heung-Min Son har rest tillbaka till hemlandet – och enligt Aftonbladet gör han sedan i mitten av april den värnplikt som är obligatorisk för män i Sydkorea.

Enligt tidningen skulle 27-åringen gjort värnplikt i 21 månader men efter att ha blivit lovad att slippa om landet vann de asiatiska spelen 2018 – vilket de gjorde – slapp han den långa perioden. Det gör alla idrottare som vinner guld i spelen eller medalj i OS. Nu är det fyra veckor värnplikt som gäller för Heung-Min Son.

Tottenham planerar att starta gemensam träning igen den 18 maj men ser då ut att bli utan sin anfallaren som inte kommer hinna återvända och sitta 14 dagar i karantän innan dess.

Heung-Min Son befinner sig i Sydkorea när Premier League satts på paus. Bild: KIM HONG-JI
Heung-Min Son befinner sig i Sydkorea när Premier League satts på paus. Bild: KIM HONG-JI

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.