Heung-Min Sons oväntade sysselsättning i coronakrisen – gör värnplikt

Idrottsvärlden står still och Premier League med den. Då passar Tottenham-anfallaren Heung-Min Son på att gör den obligatoriska värnplikten för män i Sydkorea.

ANNONS
|

I mitten av mars kom beskedet att Premier League sätts på paus på grund av coronapandemin. Snart två månader senare är spelet i ligan ännu inte återupptaget och det är oklart när det börjar spelas fotboll på de brittiska arenorna igen. Planen just nu är att sparka igång igen den 12 juni.

Stjärnorna i lagen som brukar lägga sin tid på gemensamma träningar, matchgenomgångar, bortaresor och spel inför hemmafansen har fått sysselsätta sig med annat.

Tottenhams sydkoreanska stjärna Heung-Min Son har rest tillbaka till hemlandet – och enligt Aftonbladet gör han sedan i mitten av april den värnplikt som är obligatorisk för män i Sydkorea.

ANNONS

Enligt tidningen skulle 27-åringen gjort värnplikt i 21 månader men efter att ha blivit lovad att slippa om landet vann de asiatiska spelen 2018 – vilket de gjorde – slapp han den långa perioden. Det gör alla idrottare som vinner guld i spelen eller medalj i OS. Nu är det fyra veckor värnplikt som gäller för Heung-Min Son.

Tottenham planerar att starta gemensam träning igen den 18 maj men ser då ut att bli utan sin anfallaren som inte kommer hinna återvända och sitta 14 dagar i karantän innan dess.

Heung-Min Son befinner sig i Sydkorea när Premier League satts på paus.
Heung-Min Son befinner sig i Sydkorea när Premier League satts på paus. Bild: KIM HONG-JI
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS