Herrera klev fram i Zlatans frånvaro

|

Manchester United fick en drömstart i hemmamötet med Premier League-ledaren Chelsea. Redan i sjunde minuten tog Marcus Rashford vara på en omställning och placerade in 1–0-målet bakom målvakten Asmir Begovic.

Vem som låg bakom djupledsbollen?

Ander Herrera.

Den 27-åringen spanjoren avväpnade Nemanja Matic på egen planhalva – dock med misstänkt hands – och skickade iväg en fin boll som skar igenom Chelsea-försvaret. Rashford vann sedan löpduellen med David Luiz och visade kyla när han slutligen ställdes mot Begovic, som ersatte skadade Thibaut Courtois.

Conte: "Där hade vi otur"

Situationen föregicks av en misstänkt hands på Herrera, något som domaren missade.

– I vår senaste match, mot Bournemouth, släppte vi in ett liknande mål, mot Crystal Palace var det solklar hands, mot Stoke var det utan tvekan en straff. Men det är inte viktigt. Det som är viktigt för oss är att hitta lösningen på våra problem, men domarens beslut var inte bra för oss. Där hade vi otur, säger Chelseas tränare Antonio Conte till Sky Sports efter matchen.

I början av andra halvleken, fyra minuter in för att vara exakt, var det dags för nästa avgörande aktion från Herrera. Den här gången drog han till själv.

"Han är trött, väldigt trött"

Mittfältaren fick tag på en misslyckad Chelsearensning och via försvararen Kurt Zouma satte han 2–0 till Manchester United. Trepoängaren mot Chelsea var ett resultat som laget åstadkom utan Zlatan Ibrahimovic. Den svenske anfallaren, som har gjort 17 mål under sin första säsong i Premier League, behövde vila enligt tränaren José Mourinho.

– Han är trött, väldigt trött. Jag ska försöka värna om honom men vi får se hur det går. Han är på bänken och är redo att hjälpa till, sade Mourinho till Sky Sport inför matchen.

Någon hjälp behövdes aldrig men Ibrahimovic kom ändå in i spel i 83:e minuten när han ersatte Marcus Rashford. Gästerna lyckades aldrig skapa något nerv i matchen och Mourinho kunde fira sin första seger mot Chelsea sedan han fick sparken från klubben 2015.

– Jag är väldigt glad för grabbarna. Jag är nöjd, men inte för att vi slog Chelsea, utan för att vi behövde de här poängen, säger han till BBC.

Firmino frälste Liverpool

Liverpool jagar en direktplats till Champions League och för att hamnar på rätt plats i tabellen krävdes seger borta mot West Bromwich.

Och tre poäng var precis vad blev det.

På tilläggstid nickade Roberto Firmino in segermålet bakom Ben Foster.

Med 1–0 är Liverpool trea på 66 poäng, två före fyran Manchester City. Manchester United är femma på 60 poäng. Chelsea toppar tabellen på 75, fyra poäng före tvåan Tottenham.