Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Henriksson, till höger, blev matchvinnare mot Örebro.

Henriksson sänkte Örebro

Målen i Häckens 3-1-seger hade några saker gemensamt. Inget var snyggt. Och Jonas Henriksson gjorde allihop.
- Man får tjuva lite och vara förutseende, sa Henriksson i tv-intervjun i halvtid.
De egenskaperna passade utmärkt för att göra matchens alla tre mål. De två första hade en del gemensamt. Bland annat att Henriksson var på rätt plats vid rätt tillfälle båda gångerna.
En lång och hög frisparkslyra från mittplan, en skarvpassning, ett skott och en retur. Sen gjorde Jonas Henriksson mål på returen. Då hade det spelats 17 minuter av den första halvleken och Häcken hade tagit ledningen i bortamatchen mot Örebro på Behrn arena.
Sen var det dags igen.
En brasiliansk skruvad frispark, en retur, en nick, en ny retur och sen en spark från nära håll. Sen hade Henriksson fixat 2-0 efter 42 spelade minuter.
Roni Porokaras reducering minuten före halvtidsvilan spelade sedan inte så stor roll för händelseutvecklingen.
Häckens försvarsspel var lugnt, kontrollerat och i långa stunder ohotat. Örebros anfall var långsamma, utan smarta löpningar och saknade dessutom skärpa i de avslutande momenten.
Det skulle man inte kunna säga om Jonas Henriksson. En mottagning, en tunnelpassning och ett ryck förbi en bevakande motståndarförsvarare. Sen sparkade mittfältaren in sitt tredje mål i matchen och fixade både slutresultatet och alla poängen hem till Hisingen.
- Vi försökte ställa om och vara giftiga i våra avslut, sammanfattade Henriksson den genomförda matchplanen.
På frågan om när han gjorde tre mål i en och samma match senast funderade han innan han försökte sig på att minnas.
- Jag vet inte. Det är några år sen. Förra året kanske? nej, några år sen.
Tränaren Peter Gerhardsson var, precis som Henriksson, nöjd efteråt. Speciellt glad var han över lagets första seger utanför 031-området.
- Taktiskt sett gjorde vi det nästan hundraprocentigt, sa han i PPV:s sändning. Jag tycker vi gjort en del bra bortamatcher tidigare, men vi har inte riktigt lyckats.