Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Henrik Larsson om psykiska ohälsan: ”Mådde inte bra”

Henrik Larssons succékarriär på fotbollsplanen har knappast gått någon förbi. Men utanför var det tufft i perioder.
Stjärnspelaren förlorade sin bror på grund av en överdos och berättar nu om den tuffa tiden efter broderns bortgång.
– Min fru sa till mig att ”Du måste gå och prata med någon”, säger Henrik Larsson i en intervju med Sky Sports News.

Han har vunnit ligatitlar med Celtic, Barcelona och Manchester United. Han har även en Champions League-titel på sitt CV utöver totalt 106 matcher för det svenska landslaget.

Henrik Larsson är en av de bästa svenska fotbollsspelarna genom tiderna, men även om höjdpunkterna på planen avlöste varandra gick stjärnan i genom tuffa perioder på sidan om fotbollen.

Larsson har tidigare berättat om sin bror som efter en tid av drogproblem dog av en överdos. Nu öppnar han också upp om spåren det satte hos honom.

– Att veta sakerna jag visste om honom (brodern) och att behöva gå ut och prestera vecka ut och vecka in var inte enkelt, säger Henrik Larsson i en intervju med Sky Sports News och fortsätter:

– Pressen och oron som mina föräldrar kände varje natt, och jag också, var inte lätt. Jag pratade mycket, och gör det fortfarande, med min fru om saker som jag kanske inte vill prata med andra människor om. Jag tror att det är viktigt att prata om hur man känner för att kunna få hjälp, säger Larsson.

”Gick till ett proffs”

När perioderna var som tuffast sökte Henrik Larsson även hjälp utanför sin familj på inrådan av hans fru.

– Efter min bror dog hade jag en period där jag inte mådde så bra. Jag hade många frågor och min fru sa till mig att ”Du behöver gå och prata med någon” för att kunna räta ut vissa saker och jag har gjort det. Jag gick till ett proffs och pratade med henne och jag mådde så mycket bättre efter det, säger Henrik Larsson till Sky Sport News.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.