Henkes hyllning av Jordan: "På en högre nivå än mig"

Henrik Larsson är en av de bästa anfallarna i svensk fotbollshistoria. Ikonen hyllar nu sonen Jordan rejält. – Han spelar på en högre nivå än vad jag gjorde i hans ålder, säger Henrik Larsson till Evening Times.

ANNONS
|

Han var given i landslaget under mer än ett decennium. Trots att många ansåg att han hade passerat bäst före så blev det spel i både Barcelona och Manchester United på ”ålderns höst”. Henrik Larssons karriär är få förunnad men han tror att sonen Jordan går en ännu mer ljus framtid.

Jag har hela tiden sagt att det enda sättet att hantera de som jämför honom med mig är att bli en bättre spelare än jag var. Han är redan på väg att göra det. Jordan spelar på en högre nivå än vad jag gjorde i hans ålder och han har redan spelat för Sverige, och gjort mål, på U21-nivå vilket jag inte hade gjort i hans ålder, säger Henrik Larsson till Evening Times.

ANNONS

– Jag vet inte vad nästa steg för honom är men just nu har han det bra. Han spelar fotboll och mognar som spelare. Han lär sig vad som krävs för att spela A-lagsmatcher och det har hjälp honom att utvecklas inte minst psykiskt.

ANNONS