Hemlighetsmakeriet kring Zlatan-statyn – hålls gömd

Zlatan Ibrahimovic tackade för sig och avslutade sin fotbollskarriär. Hans omtalade staty i Malmö är sedan en tid tillbaka restaurerad men hålls gömd från allmänheten.
Och ser ut att fortsätta hållas gömd.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic förärades med en staty i Malmö. En staty som senare vandaliserades och flyttades från platsen. Därefter har ett omfattande arbete varit igång från skaparen, Peter Linde, som fick i uppdrag att återskapa statyn på Zlatan och i våras var han klar.

Få har dock fått se statyn.

Än så länge står den på en hemlig plats.

– Jag kan inte förstå att de inte skickar den till Milano i stället där han verkar vara uppskattad, här i Malmö verkar de inte förstå sig på honom, säger Peter Linde till Expressen och fortsätter med att berätta varför han tror att Malmö inte placerat ut statyn igen.

ANNONS

– Jag vet inte, de är väl fortfarande rädda att de här idioterna ska hålla på igen, att de ska förstöra som vanligt. Den mentaliteten finns ju i Stockholm också ser man ju nu, man förstör bara.

Zlatan Ibrahimovic meddelade under söndagskvällen att hans fotbollskarriär är över. För när det inte blev någon fortsättning i Milan valde den svenske legendaren att tacka för sig.

Hemlighetsmakeri om vart statyn befinner sig

Något som fått frågan om hans staty att blossa upp igen.

Fortfarande är den inte utplacerad och det ser ut att ta lång tid. Det kan ta flera år innan statyn placeras ut så att allmänheten får se den igen.

– Det var cirka en månad sedan som förbundsstyrelsen tog ett beslut att stadskontoret fick i uppdrag att titta på nya alternativ för placering. Då sa vi också att det inte är aktuellt med en placering på ett antal år. Det beslutet vi tog i våras gäller fortfarande, säger Janne Grönholm (MP), kulturkommunalråd i Malmö till Expressen.

Han fortsätter med att säga att anledningen till att Malmö kommun inte går ut och berättar var statyn befinner sig i dagsläget handlar om säkerhetsaspekt.

LÄS MER:Zlatan hyllas: "Kungens avsked"

LÄS MER:"Gör du dig till ett litet lamm käkar han upp dig"

LÄS MER:Zlatan avslutar karriären: ”Hej då till fotbollen”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS