"Helt sjukt, som om någon hade dött"

Han var avstängd och valde att se matchen tillsammans med IFK-klacken. Där fick han på nära håll se besvikelsen som Gefles kvittering innebar. – Det var helt sjukt, som om någon hade dött, säger dansken.

ANNONS
|

Han har allt mer blivit en ledare i IFK Göteborg och Mads Albaek har även en nära relation till supportrarna. Därför valde han att se matchen från klacken – och tvingades därifrån uppleva de tunga slutsekunderna för Blåvitt.

– Trist mål att släppa in. När vi gör 3-2 så är det riktigt starkt av grabbarna, som är tio man. Det är ett väldigt dåligt mål man släpper in, det är lättare att se utifrån. Det är trist för boysen att inte få en vinst när man jobbar med tio man. Det hade varit bra att ha med sig en vinst i ryggen här, säger Albaek efter matchen.

ANNONS

Hur var det att stå i klacken?

– Under matchen var det ett djävulskt tryck, så det var ganska roligt. Men sedan var det helt sjukt, när de gör 3–3 så känns det som om någon hade dött, som på en begravning. Det blev helt tyst, ingen säger något utan alla står bara och tittar ut i luften. Så… man fattar vilka känslor det ligger bakom att vara supporter i Blåvitt. Så det var ett bra perspektiv att se det från deras sida.

Var det värre än du väntat dig på slutet?

– Ja, faktiskt. Som spelare mår vi ju lika dåligt, men man kunde verkligen se på de killarna som skrek i 92 minuter och 30 sekunder. När det där sista händer så blir de helt tomma i ögonen. Väldigt trist, säger Albaek.

ANNONS