Helsingborgs logga på deras arena Olympia.
Helsingborgs logga på deras arena Olympia. Bild: PETTER ARVIDSON

Helsingborgs möte med Djurgården blir av trots smittan

Allsvenska klubben Helsingborg har drabbats av ett covid-19-utbrott inför söndagens möte med Djurgården. Helsingborg ville flytta matchen, och Smittskydd Skåne rekommenderade det samma. Trots detta blir matchen av, bekräftar Djurgården på Twitter.

ANNONS
|

Tidigare under veckan kom beskedet att Helsingborgs allsvenska lag drabbats av ett covid-19-utbrott.

Under lördagen var den officiella siffran fyra smittade spelare i truppen.

Till följd av detta tvingades klubben ställa in sin träning dagen innan söndagens match mot Djurgården.

Klubben skickade en hemställan SvFF:s tävlingskommitté, där laget bad om att få flytta matchen.

Smittskydd Skåne rekommenderade dessutom att skåningarna skulle sätta sin fotbollsverksamhet på paus tills smittoläget i klubben lugnat ner sig.

Nu kommer beskedet att hemställan avslagits, och att matchen kommer att bli av.

Detta via Djurgårdens Twitter.

”TK har stor tilltro till det protokoll och de säkerhetsåtgärder som SEF-klubbarna har enats om för att uppnå smittsäkra arrangemang. TK baserar också sitt beslut på det generella förhållningssätt som den nationella myndigheten Folkhälsomyndigheten förespråkar – att fall av covid-19 isoleras och att verksamheter inte ska behöva stänga ned”, lyder tävlingskommitténs motivering enligt Sportbladet.

ANNONS

Avspark sker kl 14:30.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS