Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helsingborg spräckte allsvenska nollan

I halvtid släpptes Mattias Lindström in för första gången i årets allsvenska. Han avgjorde med ett löst skott. – Tränaren säger att vi inte ska skjuta hårt. Jag lyssnar på honom, säger Lindström efter 2–1 mot Halmstad.

Tränaren heter Henrik Larsson. Nu vann han sin första allsvenska match som Helsingborgstränare.

Efter 200 minuters spel utan mål i allsvenskan spräckte Anton Wede säsongens nolla för HIF. Han nickade in en retur efter att Jordan Larsson först avslutat.

Men minuten före paus fick målskytten hjälpas av Örjans Valls gräs med en förmodad bristning i låret. Han kunde inte stödja på högerbenet.

Skadan öppnade för Mattias Lindström, som inte hade spelat en sekund i de två första omgångarna och bara gjort två korta inhopp i svenska cupen.

Lindström fyller 35 år på lördag och är inte van vid att sitta på bänken i match efter match.

– Det hände väl någon gång i början av karriären. Jag blir skitsur när jag inte får spela. Men det är så det är i fotboll. Jag kan ju inte sätta mig och tjura för det. Jag måste visa att jag vill spela och ska spela, säger han.

Henrik Larssons direktiv till Lindström inför inhoppet var inga konstigheter.

– Han sa ungefär: "Jobba hårt, använd din rutin och skjut med högerfoten." Det stämde ganska bra med hur det blev.

I 72:a minuten fick Lindström bollen till skänks av förre Helsingborgsbacken Joseph Baffo.

– Jag sprang mot Baffo för att försöka stressa honom till misstag. Det funkade.

Bollen rullade i mål tätt intill Stojan Lukics högra stolpe. Inget hårt skott, direkt…

– Nä, men välplacerat. Vi har en tränare som säger: "Skjut inte hårt, utan placera bollen i stället." Är det någon tränare man ska lyssna på när det handlar om avslut så är det väl han… kanske, säger Lindström.

Trots stundvis besvärlig motvind dominerade Helsingborg första halvlek. Henrik Larssons lag hade 61–39 i bollinnehav och övertag i antal avslut.

Mattias Lindström fick spela med vinden i ryggen när han kom in på vänsterkanten.

– Jag kände mig faktiskt pigg och snabb. För en gångs skull. Det kanske var medvinden som gjorde det. Eller så beror det på att jag har fått vila…

Halmstad gjorde ännu en blek insats och är fortfarande poänglöst. Men det blev lite spännande på slutet. Nye HBK-anfallaren Junes Barny skickade in 1–2 på målvaktsreturen från den straffspark han själv missade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.