Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hellbergs vilda glädje: "Det är helt osannolikt"

Författaren och TV-profilen Björn Hellberg, 72, jublar rejält efter att hans favoritlag Halmstad BK är tillbaka i allsvenskan igen. – Det är helt osannolikt, säger han till GP.

Björn Hellberg brukar sitta på Örjans Vall och följa Halmstads framfart. Den folkkäre TV-profilen och författaren har varit supporter till Halmstad BK sedan 1951.
– Då brukade jag ta bussen in och kolla på träningar till och med. De åkte ju ut 1959 och det tog några år innan de var tillbaka. Men efter det har Halmstad åkt ut fem gånger och gått upp året efter direkt. Det vittnar om en fin tradition, säger han.

Något med vattnet i Halmstad?
– Så är det! Där kom du på hemligheten!

Skön känsla nu?
– Jajamensan! Jag har ju ofta fått frågan i intervjuer, ”vad önskar du dig mest just nu?” då har jag alltid svarat att få Halmstad tillbaka i allsvenskan. Det har varit drömmen. Nu såg jag hela matchen och trodde det skulle bli tufft när de gjorde 1–0 sent. Sen kommer den här dansken som inte gjort mål på hela säsongen och gör två mål. Det är helt osannolikt. Det finns inte.

Vilt firande som väntar hemma hos Hellbergs?
– Det blir nog lite diskret ändå … jag ska iväg på en boksigneringsturné och är ledig två dagar av under den kommande månaden. Jag får fira rejält i jul och nyår istället.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.