Hedvig Lindahl mordhotad under VM

Spel på matcher ökar inom damfotbollen. Under VM i Frankrike 2019 mordhotades landslagsmålvakten Hedvig Lindahl av en person som förlorat stora pengar på svenska resultat, det skriver SVT.

ANNONS
|

Under fotbolls-VM i Frankrike förra sommaren skedde en stor ökning av spel på matcher och händelser inom damfotbollen, det skriver SVT.

Kanalen skriver att den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl under mästerskapet fick utstå mordhot. Hoten ska ha kommit från en person som förlorat pengar efter Sverige skrällseger över Tyskland i kvartsfinalen.

Personer skickade ett meddelande till Lindahl på Instagram som löd: ”Jag ska våldta och lemlästa dig. Jag ska skära av din aorta när du sover".

– Det var detaljerat vad någon ville göra med mig och min kropp och döda mig, så det var väldigt genomtänkt känns det som, säger Lindahl till SVT om orden hon fick motta.

ANNONS

– Jag är ganska förskonad kring att få riktigt jobbiga saker, men det där kändes verkligen i magen, säger hon.

Person åtalad

Händelsen polisanmäldes av Lindahl och SVT skriver att en amerikan för några månader sedan erkände händelsen och nu står åtalad för att ha skickad liknande hot till fler idrottare.

– Det blev lite mer konkret då, att det faktiskt var en kille som knåpat ihop det där. Det var verkligen någon som, på grund av dåliga känslor kände att han behövde skicka det här, säger Lindahl.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS