Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hedvig Lindahl: “Kräktes så jag blev blå”

Den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl talar ut om sitt mående i en intervju med Aftonbladet.

Hedvig Lindahl är en av svensk fotbolls främsta målvakter genom tiderna. Till vardags spelar hon sin klubblagsfotboll i Atlético de Madrid och i torsdags vaktade hon målet för Sverige i segermatchen med 2-1 mot Finland på Gamla Ullevi.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om hur hon tidigare i sitt liv har hållit inne sina känslor – vilket en dag fick bägaren att rinna över.

– Det kändes som att jag hade fått med mig en massa rykten och negativa känslor som jag inte hade hanterat med på ett bra sätt. För att förstå hur starka alla känslor var kommer jag nu att berätta något som ingen tidigare har hört, säger hon och fortsätter:

– Då brast det, då kunde jag inte hålla det längre. Då var det så mycket som jag hade tryckt ner i kroppen och som var tvunget att komma ut. Jag fick en stark fysisk reaktion som jag inte kunde stå emot. Det var helt sjukt. Jag kräktes så in i helvete. Jag var så ledsen och upprörd, jag grät hur mycket som helst och sen spydde jag, säger hon.

LÄS MER: Sverige på väg mot en besvikelse – då frälste Lina Hurtig

LÄS MER: Se bilderna från publikfesten på Gamla Ullevi

LÄS MER: Ingrid, 82, från Göteborg hyllades av förbundet

Lindahl: ”Nu är jag äldre och klokare”

Lindahl berättar vidare att hon spräckte en massa blodkärl i ansiktet och blev blå i samband med detta.

När hon nu väljer att berätta om den traumatiska upplevelsen hoppas hon att det ska inspirera fler till att öppna upp sig.

– Om jag träffar folk nu som bryter ihop och gråter tycker jag att det är jättebra. Att man släpper ut lite känslor innan de skapar för stort tryck. Jag har haft mina grejer på vägen, nu är jag äldre och klokare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.