Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hedvig Lindahl var en av VM:s bästa målvakter. Men till hösten är inget klart om hennes framtid. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Hedvig Lindahl har fått två kontraktsförslag

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahls framtid börjar ljusna. Inför VM blev hon klubblös men hon uppgav på söndagen att det finns två kontraktsförslag på bordet.
– Det är inte från några klubbar i England, säger hon.

Med flera avgörande räddningar var Hedvig Lindahl en av Sveriges viktigaste spelare när laget nådde bronset i VM. Trots att hon tillhör världens bästa målvakter blev hon inför mästerskapet klubblös efter att ha fått mycket begränsat med speltid under våren i Chelsea.

Nu berättar hon att hon fått kontraktsförslag från två klubbar i Europa. Hon har tidigare uttryckt förhoppningar om att komma till ett topplag som aspirerar på spel i Champions League.

– Det är från den typen av klubbar, säger Hedvig Lindahl.

LÄS MER: Så bra var svenska spelarna när VM-bronset säkrades

Men det är inte bara de sportsliga förutsättningarna som ska stämma för att Hedvig Lindahl ska tacka ja.

– Det måste kännas bra för hela familjen med saker som staden och landet. Även språket är viktigt, särskilt för barnen, säger hon.

Lämnar England

Trots att hon nämner språket som en av faktorerna för att hon ska välja en viss klubb bekräftar hon att hon kommer flytta till en ny liga.

– Jag har inte fått förslag från några klubbar i England, säger Hedvig Lindahl.

Det är ännu oklart när 36-åringen kommer ha bestämt sig och eventuellt gjort klart med var nästa kapitel i den över 20 år långa seniorkarriären ska skrivas. Men det kommer troligtvis inte dröja så länge.

– Det kan gå fort. De kanske ändrar sig och värvar in någon ny om jag tar för lång tid på mig. Ingenting är klart än, men nu har jag i alla fall förslag att ta ställning till och förhoppningsvis ro i hamn, säger Hedvig Lindahl.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.