Hedvig Lindahl dödshotades under VM

Hedvig Lindahl hyllades av många under fotbolls-VM. Men men hon fick också ta emot ett otäckt mordhot. "Det knöt sig i magen när jag läste det", skriver stjärnmålvakten på Twitter.

ANNONS
|

Det var en framgångsrik sommar för Hedvid Lindahl som storspelade under VM i Frankrike. Den 36-årige stjärnmålvakten blev en stor nyckelspelare i det svenska landslag som spelade till sig ett VM-brons, vilket hon även belönats för.

Efter mästerskapet skrev Lindahl på för tyska Wolfsburg och utsågs till världens bästa målvakt.

Trots detta är det inte bara positiva minnen från sommaren för Lindahl. På twitter berättar nämligen målvakten om hur hon blev dödshotad under mästerskapet.

Detta genom en bild på ett minst obehagligt meddelande, där det står att hon bland annat skulle våldtas och lemlästas i sömnen, som hon fick motta.

ANNONS

En del av prinsens kampanj

Till bilden skriver hon ett meddelande med hashtagen "#nejtillnäthat", vilket är namnet på Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse som jobbar för att motverka näthat.

”Det här direktmeddelandet fick jag mitt under sommarens VM. Det knöt sig i magen när jag läste det. Meddelandet polisanmäldes givetvis. Det räcker nu! Säg ifrån med #nejtillnäthat och ladda ner symbolen, du också."

ANNONS