Hazard glänste när Belgien vann

Ungern stod upp länge och skapade flera chanser. Men Belgien, anförda av Eden Hazard, var ett nummer för stort och körde till sist över skrällgänget i en av EM-turneringens mest underhållande matcher.

|

I gruppspelet imponerade Ungern stort. Efter seger mot Österrike och kryss mot Island och Portugal slutade en av mästerskapets största positiva överraskningar etta i grupp F. Det innebar åttondelsfinal mot tvåan från Sveriges grupp, Belgien. Väl där fortsatte sensationen Ungern att bjuda upp till offensiv fotboll, men det var motståndarna för dagen som skapade mest och bäst chanser.

Och redan i den tionde minuten blev det nätrassel. Kevin De Bruyne slog in en kantfrispark i straffområdet, det ungerska försvaret gick bort sig och Toby Alderweireld kunde behärskat nicka in 1-0.

Trots baklängesmålet naggades inte ungrarnas självförtroende utan skrällgänget fortsatte atttryckaupp ytterbackarna, ägamycket boll och pressaBelgien. Men den offensiva inställningen från Ungerns sida gjorde också att man blottade sig i försvaret. Och vore det inte för Gabor Kiralys målvaktsspel hade det Belgienutökat ledningen flera gånger om. Men den rutinerade keepern lyckadesmed vassa räddningarråna flera belgare på mål innan paus.

Den andra halvleken inleddes precis som den första avslutades. Med storspel frånKiraly.Eden Hazard skapade sig direktett skottläge och drog till från nära håll, men burväktaren stod för en vass reflexräddning och höll sitt lag kvar i matchen.Men Hazard, som var Belgiens mest lysande stjärna i matchen, skulle få sista ordet. Efter att Ungern hade skapat ett par farliga chanser som de inte lyckades förvalta, stängde Belgien åttondelsfinalen inom loppet av tre minuter. Först skickade inhopparen Michy Batshuayi in 2-0 i den 78:e minuten, fint framspelad av Hazard. Och strax efter bjöd Chelsea-mittfältaren på ett fint solonummer som han avslutade med att stänka in 3-0. Matchen var avgjord, Belgien klart för kvartsfinal och Ungern utslaget. Innan domaren blåste av tillställningen som var en av EM:s mest underhållande, hann Yannick Carrasco pricka in 4-0.