1/3

"Har svårt att ta in att vi inte ska spela"

Efter en lång tids spekulationer kom så till slut det definitiva beskedet att Sveriges kvalmatch mot Danmark ställs in. – Jag tycker fortfarande det är svårt att ta in att vi inte ska spela i morgon, säger Nilla Fischer.

En lång följetong är till ända. Under onsdagskvällen meddelade det danska fotbollförbundet att det inte blir någon kvalmatch mot Sverige. Och under torsdagen beslutade så också Uefa att matchen kommer att ställas in. I den blågula landslagstruppen har förhoppningarna om spel hela tiden funnits kvar, men nu när det definitivt står klart att det inte blir någon kvalmatch på Gamla Ullevi var det besvikna spelare som träffade media när landslaget höll presskonferens. 

– Vi hade gärna velat spela matchen, såklart, mycket publik och hemmaplan. Det är tråkigt att det inte blir någon match. Tyvärr är det två parter som inte kommer överens och det hade vi önskat att så hade skett, men det går inte att göra så mycket åt, tyvärr, säger Nilla Fischer som berättar att hon har lite svårt att ta in att det inte blir någon kvalmatch. 

– Jag tycker fortfarande det är svårt att ta in att vi inte ska spela i morgon, framför allt sett till antal biljetter och den stämning som det hade blivit. 

Samtidigt hoppas mittbacken att den inställda Danmarksmatchen inte ska påverka hur landslaget kommer ta sig an Ungern. 

Bjuder in fansen till autografstund 

– Vi kommer inte vara störda av det här till Ungern-matchen. Det är så många dagar emellan. Det är klart att det blir mycket prat om situationen och vad som har hänt, det här är något som vi inte har varit med om tidigare. Jag tycker att man ser på träningen i dag att vi är väldigt fokuserade, men jag personligen tycker det är skönt att det är många dagar emellan. Det kommer inte vara några problem att hitta fokus till dess att vi spelar.

Och även om det inte blir någon match på Gamla Ullevi så kommer spelarna ändå vara på plats på arenan på fredagskvällen, mellan 18.15 och 19.15, för att träffa supportrar och skriva autografer. 

– Med tanke på att det är mycket supportrar som har bokat biljetter och hotell och säkert allt sådant vill vi spelare kunna erbjuda någonting, säger Caroline Seger. 

Lagkaptenen fortsätter: 

– Det blir så att supportrar, barn och ungdomar har chans att träffa oss en stund. Åtminstone att vi kan ge någonting tillbaka med tanke på att matchen är inställd i morgon.