Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Har sagt till klubben att jag vill åka"

Trots succé i holländska ligan blev det ingen plats i EM-truppen. Men OS har Sam Larsson stora förhoppningar om att få åka på. – Jag har sagt till klubben att jag vill åka, säger han i appen Blåvitt inifrån.

Det svenska fotbollslandslaget laddar för EM-slutspelet i Frankrike. I den truppen fick inte Sam Larsson plats. Heerenveens succésvensk är i stället hemma på semester i Göteborg. I en intervju med appen "Blåvitt inifrån" förklarar dock Larsson att han har siktet inställt på nästa stora mästerskap för det svenska landslaget, OS i Rio de Janeiro senare i sommar. 

Larsson, som har hunnit bli 23 år gammal, var med i det landslag som förra sommaren sensationellt lyckades vinna guld i U21-EM. Och eftersom samtliga spelare, utom tre, måste vara 23 år eller yngre i OS-truppen, hoppas Larsson ha stora möjligheter att ta en plats i den svenska trupp som reser till Rio.  

Men det är inte bara "Samba-Sams" och förbundskapten Håkan Ericsons beslut om mittfältaren ska åka till Brasilien. Även Heerenveen har mycket att säga till om. Men den tidigare Blåvitt-spelaren är åtminstone tydlig med vad han vill. 

– Jag kommer ha en dialog om det i veckan. Men jag har sagt att jag vill åka om jag blir uttagen. Sedan är det ju inte FIFA-datum, så klubben måste inte släppa iväg mig, säger han.

Yttermittfältaren har stått för en imponerande säsong i Holland. På 34 matcher producerade han sex mål och åtta assist. För det belönades han, av tidningen De Telegraaf, med en plats i årets lag. 

Och det har ryktats om att Larsson är på väg till större klubbar. Förra sommaren uppgavs både PSV Eindhoven och Dortmund ha varit på jakt efter svensken. Och att det fanns ett intresse från den holländska storklubben bekräftar Larsson.   

 De var intresserade. Men det kom inte så långt i och med att jag kostade så mycket. Heerenveen skrämde bort alla i världen med det priset, säger han om priset som då ska ha legat på omkring 70 miljoner kronor. 

Återstår att se om den kvicke teknikern blir kvar i Heerenveen även över den här sommaren. Och om klubben i så fall ger honom möjligheten att deltaga i OS. 

Den 15 juni ska Håkan Ericson skicka in en bruttotrupp på 35 spelare till Fifa. Drygt en månad senare, 14 juli, ska den slutliga truppen, som ska innehålla 18 spelare och fyra reserver på plats i Brasilien, presenteras. 

I Sveriges grupp i OS ingår Japan, Nigeria och Colombia. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.