"Har ju känt att allt inte är som det ska"

Efter fyra år som huvudtränare i Örgryte IS fick Marcus Lantz till slut lämna sin post, men beslutet kom inte som någon större chock. – Har ju känt att allt inte är som det ska, säger han till GP.

ANNONS
|

Situationen i Örgryte IS blev till slut ohållbar enligt klubbens styrelse och efter skrällförlusten mot division 2-laget Tvååkers IF valde man att sparka sin tränare Marcus Lantz.

LÄS ÄVEN: Lantz sparkad av Öis

Öis har den senaste tiden gått kräftgång i Superettan och missnöjet mot huvudtränaren har bara blivit större, så när det slutgiltiga beskedet kom blev det ingen chock för Lantz.

– Någonstans har man en känsla och den känslan har funnits där under några veckor, man har ju känt att allt inte är som det ska. Så när man blir inkallad på möte vet man ungefär vad det innebär, så det kom inte som någon överraskning, säger han till GP.

ANNONS

"Ett beslut man hade tagit innan"

Praktskrällen mot Tvååkers IF innebar att Örgryte IS åkte ur Svenska cupen, något som väckte stor ilska hos supportrarna. Men enligt Lantz var det inte den senaste förlusten som fällde avgörandet kring hans framtid.

LÄS MER: Fansens missnöje: ”Tåget hade redan gått”

– Matchen igår hade ingen betydelse, hade vi vunnit så hade jag ändå fått gå. Det här var ett beslut man hade tagit innan, men jag har som sagt haft det här på känn.

Hur känner du kring att tvingas lämna Örgryte IS nu då?

– Det finns inga bittra känslor mot Öis, jag får acceptera beskedet. Jag vill tacka alla spelare och ledare som har stöttat mig, jag är jättestolt över att fått träna en så stolt förening som Öis.

Lantz fortsätter:

– Har varit jäkla roliga år påÖis-gården, förbaskat roligt faktiskt. Sen känns det tyngre nu, men annars finns det inget ont att säga.

LÄS ÄVEN:Kaptenen efter beskedet: ”Vemodigt”

Satsar på comeback nästa år

Marcus Lantz avtal med klubben skulle egentligen löpt ut sommaren 2019, men så blev alltså aldrig fallet. Den förre huvudtränaren kommer dock inte att ligga på latsidan framöver och redan 2018 satsar han på att komma tillbaka till fotbollen.

– Först och främst ska jag landa i detta, ta ledigt året ut och analysera mina år i Öis. Vad jag gjort bra, vad jag gjort mindre bra och vad jag kan göra bättre. Sen ska jag resa runt och besöka lite klubbar för att utbilda mig och se hur man tränar i andra länder. Sen ska jag samla kraft och 2018 ska jag jobba med fotboll igen.

ANNONS
ANNONS