Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

"Har inte pratat målskillnad en enda gång"

En storseger mot Luxemburg är inkasserad – men målskillnad? Det är inget förbundskaptenen fokuserar på. – Vi har inte pratat målskillnad en enda gång, säger Janne Andersson efter matchen.

Under lördagen tog Sverige emot ett Luxemburg som lyckades nolla stornationen Frankrike – men efter 90 minuter hade det fallit åtta blågula mål. Den stora frågan efter matchen var; vad gjorde Janne Anderssons lag, som inte Frankrike mäktade med?

– Det är så här vi vill spela fotboll och vi gör det väldigt bra i dag. Vi får utdelning och självförtroende efter hand, svarar förbundskapten Andersson efter segern.

Vinsten mot Luxemburg var extra välkommen efter blandade insatser under VM-kvalet.

– Det är inte ofta man vinner fotbollsmatcher med så mycket vi gör. Det är jag väldigt glad över. Inte bara resultatet. Även prestationerna. Vi var inte nöjda med allt efter Bulgarien och Vitryssland. Det var viktigt att träna grunder på den här samlingen. De har genomfört det exemplariskt. 

Förbundskaptenen var, föga förvånande, nöjd sin anfallsduo signerad Marcus Berg och Ola Toivonen.

– Vårt sätt att spela bygger på två forwards som kombinerar med varandra. Ola är stundtals magnifik i dag. Två forwards som känner varandra väl och jobbar hemåt. De hjälps åt, hittar kombinationer. Vad han har gjort innan är mindre intressant.

"Har inte pratat målskillnad"

Storsegern kan med största sannolikhet bli avgörande i jakten på en biljett till VM i Ryssland. Men räknande av målskillnad är inget förbundskaptenen ägnar sig åt.

– Vi har inte pratat målskillnad en enda gång. 

Nu återstår en match för Janne Andersson och det är jagande Nederländerna.

Hur har er självbild förändrats sedan första mötet med Nederländerna?

– Det är en enorm skillnad. Flera spelare hade slutat, vi hade tre skador, ett helt nytt lag som vi började med mot Nederländerna.