Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Har inga planer på att kasta in handduken"

Åtta raka matcher utan vinst och en jumboplats i damallsvenskan. Men GFC-tränaren Stefan Rehn har inga planer på att kliva åt sidan. – Jag tänker inte kasta in handduken, säger han efter förlusten mot Limhamn/Bunkeflo.

Våren har varit ett enda stort mörker för GFC. Efter en pigg start på säsongen har laget helt tappat formen. Senaste segern kom mot Vittsjö i början av maj, sedan dess har klubben spelat åtta raka matcher utan att kamma hem tre poäng en enda gång.

I sista drabbningen innan sommaruppehållet, mot Limhamn/Bunkeflo på hemmaplan, blev det en tung 2-5-förlust. Efter nederlaget var flera spelare kritiska till lagets uppträdande. Även tränare Stefan Rehn var märkbart besviken. 

– Det har varit en riktigt tung vår, det är inget att sticka under stol med, säger han och suckar. 

Han fortsätter: 

– Det är inget snack om att det är den tyngsta perioden jag har varit med om sedan jag kom till klubben, samtidigt ska man komma ihåg att vi har en otroligt ung trupp, och man vet om att det kan bli lite så här då. Skulle det i stället gå bra kan vi snabbt få en riktig höj och skaffa oss mycket självförtroende, men där är vi inte nu...

Inför säsongen pratades det om att ni skulle närma er toppen, nu är ni sist. Har ni missbedömt truppens kapacitet?

– Vi hade hoppats att vi skulle ta mer poäng, det är väl lite både och. Vi tror ju på laget och vi har inte tappat nyckelspelare sen i fjol, så det finns potential för att gå mycket bättre. 

– Vi tror på stommen vi har, sedan kanske vi får titta på att plocka in någon, det får vi se hur det blir i sommar. 

Spelarna står bakom Rehn

Och tränaren själv har, trots motgångarna, inga tankar på att kliva åt sidan. 

– Jag känner att jag har spelarnas och klubbens förtroende, och när vi tittar framåt på lång sikt är det ju att vi är tillsammans här allihop. Jag har inga andra planer än att fortsätta, jag tänker inte kasta in handduken. 

Spelarna är tydliga med att de står bakom sin tränare.

– Jag har förtroende för ledarstaben, vi kämpar ju hårt varenda vecka. Men sedan får vi inte utdelning, det är något som kärvar, säger Elin Rubensson. 

Trotjänaren Catrine Johansson: 

– Absolut står jag bakom Stefan och tränarna. Vi är ett kollektiv. Vi har ett långsiktigt mål som vi siktar mot, nu ska vi hålla ihop. Vi har fortfarande en tro på det och ska kämpa vidare.