Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Har bara varit med en gång – då mötte vi Landskrona"

Häckens Peter Abrahamsson är en man för EM-truppen – åtminstone enligt GP:s Fredrik Janlind och Mattias Balkander. Själv är han inte lika övertygad om att han är värd en plats. – Nej, det tycker jag väl inte, säger Abrahamsson.

Till att börja med, Peter. Tycker du likt Mattias och Fredrik att du ska ha en plats i EM-truppen?

– Nej, det tycker jag väl inte. Jag vet inte hur jag ska kommentera det ... men, nej, det tycker jag väl inte.

Deras motivering till att ha med dig var att du har bra form, rutin och är en bra truppspelare. Känner du att det är omdömen som stämmer in på dig?

– Ja, det kanske det skulle kunna göra. Fast rutin vet jag inte om jag har, jag har ju inte varit med i något sådant sammanhang – det får väl stå för dem i så fall.

Om du inte tycker att du själv ska ha en plats. Vilka tre målvakter hade du tagit ut om du fått ta ut truppen?

– De har kört med tre ganska så kontinueligt och jag tror att de är ganska så bekväma med den uppsättningen.

Du har varit med i U21-landslaget tidigare. Hur var det?

– Ja, en gång har jag varit det, på en träningslandskamp där vi skulle möta Georgien 2008. Men då var det krig där så de kunde inte komma till Sverige och spela, i stället mötte vi Landskrona i en träningsmatch. Så så mycket rutin har jag kring det, haha.

Hur slutade matchen mot Landskrona?

– Jag kommer inte ihåg. Vi vann i alla fall, det vet jag, men jag kommer inte ihåg vad det blev.

Tittar man på ett eventuellt EM-slutspel så finns det ju risk att det går till straffar. Det borde tala för dig efter cupfinalen.

– Haha, det vet jag inte heller. Det är smickrande att de har nämnt mig som en kandidat, men jag väljer att inte kommentera det mer än så.

Hur mycket hann ni fira cupguldet innan AIK-matchen?

– Vi hann inte fira så mycket. Vi svängde förbi O'Learys och hejade på supportrarna som var där och var glada. Sedan tränade vi fredag och lördag och satsade mot AIK-matchen. Där fick vi ju stryk så humöret skönt ganska omgående igen. Det är klart att det var jäkligt kul att vinna och man var glad fredag–lördag, men förlusten mot AIK lade lite sordin på stämningen.

Hur känns det inför Falkenberg till helgen nu?

– Det har varit tajt matchande. Men nu har vi fått lite tid att återhämta oss och komma ihop oss. Nu har vi fyra matcher kvar som blir väldigt viktiga, så jag hoppas att vi kan avsluta vårsäsongen starkt och ta med oss någonting bra in i hösten. Så vi satsar på Falkenberg nu och det känns bra inför det.

Stort tack för den här något underliga intervjun.

– Ja, om ni gör sådana uttalanden så får ni skylla er själva, haha.