Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han ska ersätta Gustafson i Häcken: "Enkel lösning"

Samuel Gustafson är förlorad för Häcken. Ersättaren finns redan i truppen. Martin Ericsson, 35. – Han är också en smart spelare och har allt det där. Det är en enkel lösning för oss, säger Peter Gerhardsson.

Simon Gustafson var först ut när han flyttade till Feyenoord under förra säsongen. Nu är det Samuels tur att lämna Häcken. Gustafson är i Italien och har skrivit på för Torino. Den 21-årige mittfältaren är därmed inte med mot Norrköping under onsdagen. Ett tungt tapp för Häcken då Samuel Gustafson ligger tvåa i assistligan med sina åtta framspelningar.
– Han är viktig för vårt spel men senast hade jag inte Martin att tillgå. Martin är också en smart spelare och har allt det där, han kan spela fram och göra assist. Det är en enkel lösning för oss, säger Gerhardsson.

Martin Ericsson har tolv matcher i allsvenskan i år, åtta från start och kommer att få ta klivet upp och ersätta Samuel Gustafson. En position han trivs med.
– Vi har ju varvat en del jag och Samuel och även spelat tillsammans. En av mina styrkor är ju att spela i den typen av position och fördela bollar framåt. Förhoppningsvis ska jag kunna klara av det nu också, säger Ericson.

Håller kroppen för lite hårdare matchning?
– Jag vet inte … jag får vara smart i match och träningssituation och lyssna på kroppen. Att ibland kanske ta ett steg tillbaka även fast det känns bra för att orka med matchandet. Kroppen håller och känns bra. Det gäller bara att jag är lite smartare än 20-åringarna, säger han och skrattar.