Martin Pringle i Eskilsminne.
Martin Pringle i Eskilsminne. Bild: AVDO BILKANOVIC

Han kan ta över Gais

Bosko Orovic har fått sparken – och Gais letar ny huvudtränare. Enligt uppgifter till GP är Martin Pringle en av kandidaterna. 48-åringen som var assisterande tränare i klubben 2003–2004.

ANNONS
|

Spelarkarriären tog Martin Pringle till klubbar som Helsingborg, Benfica och Charlton. Tränarkarriären har hittills lett honom till Gais (assisterande), Göteborg FC, Örgryte (assisterande), Västra Frölunda, FC Köpenhamn (assisterande) och Eskilsminne.

Kanske kommer Gais läggas till ytterligare en gång där?

Enligt uppgifter till GP är Pringle en stark kandidat till jobbet som klubbens nye huvudtränare – och därmed ersättare till Bosko Orovic som fick sparken under måndagen.

Gais ska ha undersökt Pringles tillgänglighet och även tagit referenser, erfar GP.

– Inga kommentarer, svarar Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais.

Har ni några konkreta namn på ersättare?

– Ja, det har vi. Processen är i full gång och vi har ju kort tid på oss. Vi har ju bestämt att vi ska ha en snabb process. Så vi har två veckor på oss att hitta en lösning för resten av säsongen.

ANNONS

Hur många namn rör det sig om?

– Jag vill inte kommentera det, ett antal.

Pringles senaste tränaruppdrag var alltså i Eskilsminne IF. Han tillhörde klubben i tre och ett halvt år och förde den till en fjärdeplats i division 1 säsongen 2018 (klubbens bästa sportsliga prestation någonsin) innan han lämnade i mitten av november.

Sedan dess har han varit klubblös – och synts på flera av Gais matcher.

Gais hoppas ha en ny huvudtränare på plats till mötet med Öster den 4 augusti.

GP har sökt Martin Pringle utan resultat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS