Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

Han föreslås ta över IFK

Enligt vad GP erfar är valberedningens förslag till ny ordförande i IFK Göteborg – Mats Engström, som redan i dag fungerar som tillförordnad ordförande.

I början av september meddelade Frank Andersson att han inte ställer upp för omval som ordförande i IFK Göteborg. Sedan dess har det spekulerats flitigt kring vem som kan tänkas ta över.

Nu kan GP avslöja att valberedningens förslag är Mats Engström, i dag vice ordförande i föreningen.

Engström, som är 61 år, valdes in i IFK Göteborgs styrelse 2015 och är till vardags regionchef på Nordea.

Enligt vad GP erfar ska Engström ställa sig positiv till uppdraget.

Tidigare i veckan lanserades Anders Almgren, tidigare SLO, som kandidat till ordförandeposten. Han meddelade dock snabbt att han inte är aktuell.

– Att vara ordförande i IFK Göteborg lirar inte med det uppdrag jag har i dag och som läget är i dag, med familje- och arbetssituation, kan jag inte ta mig an det här uppdraget. Det är grunden till att jag i dagsläget inte är intresserad, sa han till GP.

Det finns också uppgifter på att Mikael Kjellström funderar på att lämna styrelsen efter många år. Kjellström sitter även i klubbens sportråd och behöver i så fall ersättas även där.

– Jag säger som alltid i de här frågorna att jag kommenterar inga namn. Vi kommer i god tid före årsmötet, troligen i januari, presentera vårt förslag, säger valberedningens sammankallande Joakim Brinkenberg.

Vem som föreslås ersätta Kjellström, om det blir aktuellt, är oklart, men det blir sannolikt en person med goda fotbollskunskaper. 

Den nye ordföranden blir den nionde personen på posten under 2000-talet. 

Årsmötet hålls i mars. 

GP har sökt Mikael Kjellström och Mats Engström för en kommentar.