Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han ersätter skadade Jeremejeff

Häcken är tillbaka på gräs och John Owoeri tros ersätta skadade Alexander Jeremejeff i anfallet – men spelet kommer inte förändras. – Jag går mer i djupled än Jeremejeff men vi ändrar inte på vårt spel, säger Owoeri.

I söndags klev 22-åriga Alexander Jeremejeff av premiären med en skadad ljumske och har inte tränat fotboll sedan dess. Efter röntgenbilderna som togs i går stod det klart att skadan är så pass illa att han inte kan spela i kväll.

Ny toppanfallare blir förmodligen nyförvärvet John Owoeri. Den 29-årige Nigerianen som gjorde hela fyra mål i det allsvenska genrepet mot Ljungskile, tror inte att spelet kommer påverkas.

– Jag lider med honom (Jeremejeff). Han är väldigt viktig för laget och jag ser gärna att han blir frisk så snabbt som möjligt, säger ersättaren och fortsätter.

– Att han är borta och att jag kanske spelar i stället spelar inte så stor roll. Jag går lite mer i djupled än honom medan han är lite mer av än targetspelare, det är väl skillnaden. Men vi kommer inte att ändra på vårt spel.

Det är inte bara det första av två allsvenska derbyn för Häcken i kväll, utan det är även premiär på naturgräs. Trots detta har laget valt att träna på konstgräset vid träningsanläggningen ute på Hisingen – som för övrigt har samma typ av konstgräs som på Bravida Arena.

Tränare Peter Gerhardsson berättar att han testade att träna på naturgräs inför en liknande match mot Gais för några år sedan. Då tyckte spelarna att det var för olikt Gamla Ullevi vilket är en av anledningarna till att laget nu tränat på konstgräs.

– Planen såg väldigt studsig ut när Blåvitt mötte Falkenberg. Då tror jag att Bravida är mer lik Gamla Ullevi än vad Falkenbergs IP är. Man kan inte bara säga gräs och konstgräs utan man måste också se till kvalitén på planen.

Även ett byte av boll sker till kvällens match. Häcken spelar till vardags med bollar från Nike men när man möter Blåvitt så är matchbollen från Select, vilket har lett till att laget de senaste träningarna använt bollar från det märket.

– Torbjörn Nilsson sa en gång att fotboll är en löpsport, men det är också en tekniksport. När man sparkar till bollen vid fasta situationer till exempel så blir träffen annorlunda beroende på vilken boll du använder, säger Peter Gerhardsson.

– För målvakterna är det också viktigt att få träna med samma boll som de spelar med så de lär sig hur bollen beter sig luften