Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Han blir världens dyraste målvakt

Manchester City har presenterat världens dyraste målvaktsvärvning genom tiderna. Ederson tar över förstaplatsen från Gianluigi Buffon som den dyraste målvakten genom tiderna i en affär som uppges kosta 392 miljoner kronor. – Jag gillar allt med Manchester City, säger han till klubbens hemsida.

Pep Guardiola fortsätter att värva för dyra pengar. Tidigare i somras hämtade spanjoren Bernardo Silva från Monaco för drygt en halv miljard. Nu presenterar klubben nästa storvärvning. 

Benficas brasilianske målvakt Ederson är klar för Premier League-trean. Affären presenterades på klubbens hemsida på torsdagsförmiddagen. 

– Det är en stor klubb, De har fantastiska fans och de spelar lysande fotboll. Jag har alltid drömt om att spela i engelsk fotboll och nu ska jag få uppleva det i verkligheten. Med Pep Guardiola har City växt mer och mer. Han sätter ihop ett ungt lag för framtiden. Det var viktiga faktorer bakom mitt beslut, säger han till Manchester Citys hemsida. 

Ederson ersätter Willy Caballero i Citys målvaktsuppsättning. Han tar nu upp kampen med Claudio Bravo om platsen mellan Citys stolpar.