Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han blir ny tränare i Öis

Uppgifter till GP gör gällande att det blir Thomas Askebrand tar över Öis. – Det är ett väldigt känsligt läge nu, säger Öis ordförande Joacim Nordh.

Enligt uppgifter till GP blir det Thomas Askebrand som blir ny huvudtränare för Öis, parterna ska vara muntligt överens. Han kommer närmast från Öster och har tidigare tränat bland andra Gais och Falkenberg.

Öis ordförande Joacim Nordh vill inte diskutera namn, men säger att tränarfrågan är nära sin lösning.

– Inom ett en vecka tror jag att vi kommer ha det klart. Det ska vi ha, säger Nordh.

Flera kandidater har varit aktuella för jobbet, men har efterhand valts bort eller själva tackat nej. Erik Hamrén och Alla Kuhn var båda tillfrågade, men valde av olika skäl att inte ansluta till Sällskapet. Även Roar Hansen ska ha varit en het kandidat men har även kopplats ihop med tränarjobbet i Ängelholm. Men nu har Öis alltså valt Thomas Askebrand.

Joacim Nordh är dock tystlåten:

– Det är ett väldigt känsligt läge nu, där vi ska informera berörda personer och intressenter. Om det varit ”no comments” tidigare så är det ännu mer så nu. Vi måste göra det här rätt, inte minst gentemot de kandidater som vi valt att inte gå vidare med. Det är jädrigt viktigt för mig, säger Nordh.

I somras bröts Marcus Lantz fyraårskontrakt. Nu försöker man hitta en lösning för att inte behöva betala den sparkade tränarens lön hela kontraktstiden.

Hur långt blir kontraktet med den nye tränaren?

– Tanken är att det blir ett kontrakt på två år, med option på ytterligare ett år. Och det ska finnas tydliga klausuler, både från vårt håll och från tränarens. Det är något som vi har lärt oss, säger Nordh.

Var det fel att ge Lantz ett så långt kontrakt?

– Jag hade tagit samma beslut i dag som då. Jag trodde på Lantz och jag lyssnade på människor som också trodde på det. Men jag hade ju bara varit ordförande i någon månad då och hade kanske inte hela bakgrunden.

Så det kanske var förhastat ändå?

– Det kan man säga med facit i hand. Jag är jäkligt ödmjuk inför det och har ägnat mig mycket åt eftertanke. Samtidigt är det mycket diskussioner och samtal som sker som inte kommer ut i media eller till supportrarna.

– Men med tanke på vad som hände med Marcus så har vi gått en runda till den här gången. Det är väldigt viktigt att man sköter det rätt.

GP har varit i kontakt med Thomas Askebrand, som i ett sms hälsar att "det finns inget att berätta".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.