Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Han blir Isaks nya tränare i Dortmund

Thomas Tuchel fick lämna Alexander Isaks Borussia Dortmund efter årets säsong – nu är det klart att Ajax tränare, Peter Bosz, blir tyskens ersättare.

Thomas Tuchel slutade nyligen som tränare för Borussia Dortmund, efter vad som uppgetts vara en konflikt mellan Tuchel och klubbens vd Hans-Joachim Watzke. En knapp vecka efter att Tuchel lämnat är det nu klart vem som tar över uppdraget som chefstränare i den tyska storklubben, där Alexander Isak, efter flytten från AIK i vintras, numera spelar. 

Det blir Ajax Peter Bosz, som den gångna säsongen var med och tog Amsterdamklubben till en finalplats i Europa League på Friends arena och en andraplats i ligan bakom ärkerivalen Feyenoord, som tar över uppdraget. Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2019. 

Därmed lämnar 53-åringen den nederländska giganten ett och ett halvt år i förtid, då hans kontrakt med Ajax egentligen löpte fram till sommaren 2019. Enligt tyska medier ska Dortmund ha fått hosta upp fem miljoner euro för att lösa Bosz från avtalet med Ajax. 

Tidigare i karriären har Bosz även varit tränare för Maccabi Tel Avic, Heracles och Vitesse.