Han blir Gais nye klubbchef

Gaisprofilen Erik Bergqvist, som senast hade rollen som marknadschef i klubben, blir nu tillförordnad klubbchef. – Vi är lite av en sovande storklubb, säger han till GP.

ANNONS
|

Bergqvist har, förutom rollen som marknadschef,tidigare också jobbat som kanslichef och SLO för Gais. Sedan två veckor tillbaka har han dock klivit in i rollensom tillförordnad klubbchef. En tjänst som han kommer att ha under resten av året. –Det känns jätteinspirerande och otroligt kul,samtidigt som det är lite nervöst. Nu har jagen lika stor förväntan på mig självsom jag tidigare haft på klubben.Jag har stor respekt för uppgiften, säger han till GP.

Gais ordförande Tomas Andersson är mycket nöjd över lösningen.

– Helrätt och mycket bra för vårt GAIS.Erik har under åren arbetat med det mesta i föreningen och successivt skaffat sig en gedigen erfarenhet om såväl stort som smått, säger han till klubbens hemsida.

"Ensovande storklubb"

Bergqvist är på det klara med att det är en stor utmaning han åtagit sig.

–Den svåra biten blir att få hela Gais att dra åt samma håll och verkligen sluta upp, så att vi kan hjälpas åt att börja ta oss uppåt igen. Det har släpat lite sportsligt under några år, men vi är lite av en sovande storklubb med stor potential, säger han.

ANNONS

Hur kommer gaisarna att märka att du tar över?

– Vi har under en period blivit mer transparenta och öppna -vi har blivit en mer tillgänglig och inkluderandeklubb. Folk kommer märka och känna av att vi har ett större behov av hjälp och stöd från medlemmarna och folk runt klubben än vad som kanskekommunicerats utåt tidigare.

– Vi är lite mindre än många tror, samtidigt som vi å andra sidan har en större potential an vad många kanske förstår. Det kommer bli tydligt framöver vad som krävs för att vi ska ta oss framåt.

Och vad är det?

– Att vi släpper bilden av att vi, i nuläget, är en klubb som hör hemma i allsvenskans mittskikt. Viär inte där än, men vi kan ta oss dit. Då krävshårt arbete och engagemangfrån från både klubb och medlemmar - hela föreningen måste sluta upp.

"Ett lag för toppskiktet"

Gais, som har haft det tufft ekonomiskt under en längre tid, har fått en bra omstart i Superettan och har tre raka vinster. Något somBergkvist hoppas kunna bygga vidare på under hösten.

– Laget i sig är såpass bra att vi ska vara ett lag för toppskikteti den här serien. Vi kanske kan nå den riktiga toppen, men det är ett ganskastort hopp. Men får vi upp ångan här nu såfinns stora möjligheter att klättra rejält.

ANNONS

Gais möter Öis i ett hett Göteborgsderby nu på tisdag, 16 augusti, klockan 19.00 på Gamla Ullevi.

ANNONS