Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Han är lokalfotbollens skyttekung – gör 2,4 mål per match

Han behövde göra tre mål sista omgången för att ta hem lokalfotbollens skytteligaseger. Surtes Rade Radovic klarade det galant. – Jag snittar 2,4 mål per match, det är inte så dåligt, säger han.

Det är aldrig för sent att utveckla ett målsinne. Det är Rade Radovic ett levande bevis på. 32 år gammal slog han personligt målrekord med 36 baljor i division 7A. 

– Det var en bra säsong. Det har inte varit jättetuffa matcher, vilket resulterade i att jag gjorde en hel del mål, säger han. 

Med erfarenhet från Ahlafors i både division 2 och 3 visade sig division 7 bli en munsbit för Radovic. Nyckeln till succén? En vass vänster. 

– Jag har en väldigt bra vänsterfot. Jag är målfarlig hela tiden och sätter mina chanser. Allting klaffade i år men det är tack vare mina medspelare jag kunde göra så mycket mål, säger han. 

"Det var ett viktigt mål"

Skytteligasegern blir än mer imponerande i och med att han bara deltog i 15 av 22 matcher. Influensa och skada satte stopp från ännu fler noteringar i målprotokollet. Ett av de 36 målen från året sticker ut från de andra. 

– Hemma mot Fotö, då vi slog serieledarna med 3-0, gjorde jag det första så vi fick matchen dit vi ville. Det var ett väldigt viktigt mål, säger Rade Radovic. 

Hur ser du på framtiden?

– Jag blir 33 i januari så jag har en del år kvar att spela. Vi får se hur det blir med familj och annat. Barnen börjar bli stora nu vi får se hur mycket jag hinner. Jag hoppas jag kan spela några år till. 

Division 7A

Göteborg fick sitt eget Dalkurd. Västkurd BK tog hem sjuan i stor stil med hela 104 mål framåt. Är det här starten på en liknande resa som klubbens namne från Borlänge gjort? Problemet med klubbar som utgår eller utesluts syns även i den här serien. Kurdistan är det färskaste exemplet på en förening som inte kan spela färdig en säsong. 

Division 7B

IF Positivum får det nog kämpigt att leva upp till sitt namn efter en säsong som präglats av idel förluster. Azalea, däremot, vann direkt sin serie. Detta är första året klubben har ett eget seniorlag – tidigare har Azaleas ofta duktiga ungdomar gått vidare till Göteborgs FF efter junioråldern – och det blev succé omedelbart. Chalmers Studentkårs IS verkar ha gjort läxan och får också spela division 6 nästa år. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.