Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han är landslagsstjärnornas skräck: "Känns obehagligt"

Landslagsstjärnorna skräder inte med orden efter morgonens valresultat från USA. – Det känns lite obehagligt att en sådan person får så mycket makt, säger Albin Ekdal.

Donald Trump lyckades, tvärsemot förhandstipsen, gå segrande ur det amerikanska presidentvalet. Hillary Clinton blir inte den första kvinnliga presidenten i USA.

Flera av spelarna i fotbollslandslaget, som förbereder sig för fredagens VM-kval mot Frankrike, följde nattens och morgonens drama.

En av dem var Hamburgs mittfältare Albin Ekdal, som troligen startar på mittfältet ihop med Jakob Johansson.

– Jag blev väl lite chockad. Det var väl av det man läst tydligt att Clinton skulle vinna. Det var en liten chock att han gick och vann, säger Albin Ekdal.

– Som många andra undrar man vad som skall hända nu. Det känns lite obehagligt att en sådan person får så mycket makt.

Vad skrämmer dig mest?
– Hans uttalanden är allt annat än snygga. Han verkar ha fokus på fel saker: Bygga murar och stänga gränser i stället för att försöka förena och bygga broar.

Har ni snackat mycket om det i laget?
– Ja, det är klart, det är en stor nyhet, det har snackats om många klipp och artiklar.

Hur noga har du följt valet inför?
– Det är oundvikligt att inte följa det lite grann. Jag har försökt hänga med någorlunda. Även om Clinton var rätt så hatad tycker jag att hon verkade vara en betydligt bättre presidentkandidat, med alla sina år som politiker. Trump känns inte som rätt man att styra USA, säger Albin Ekdal.

Oscar Wendt, till vardags i tyska Mönchengladbach, följde inte valet, men har synpunkter på utfallet.
– Jag väntar fortfarande på att någon skall säga att det är ett skämt. Jag kan inte ta det på allvar, även om jag läser det överallt och alla pratar om det.

Vad är det som gör honom mest till ett skämt?

– Hela situationen är ett skämt. För det första att han kunde vara en av kandidaterna från början, sedan en av två. Det känns som en dålig film, säger Oscar Wendt.