Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hamréns nycklar – det här avgör mot Irland: "Små detaljer"

Sista mästerskapet som för Erik Hamrén som förbundskapten. Då stortrivs 58-åringen.… – Jag kommer känna mycket när vi går ut på planen, säger han.

Efter EM-slutspelet i Frankrike så lämnar Erik Hamrén det svenska landslaget efter sju år och ersätts av Janne Andersson. Kvar återstår dock åtminstone tre matcher i Frankrike, Irland, Italien och Belgien. Matcher som Erik Hamrén kommer att njuta av.
– Jag vill ha bra resultat för landslaget, jag vill att vi ska prestera bra, göra bra resultat. Det är fantastiskt att vara här. Jag kommer att känna väldigt mycket när vi går ut till planen när jag tittar på den gröna och den gula sidan. Det kommer vara mycket känslor, säger han.

Chanserna till att ändra på förberedelserna är förbi. Efter lite mer än två veckor tillsammans är det examensdags för den här upplagan av det svenska landslaget. 
– Förberedelserna har varit bra, både i Sverige och när vi kommit till Frankrike. Jag har haft hela truppen i träning vilket känns bra. Vi känner oss klara. Sen har vi respekt för Irland, för deras styrkor och kvalitéer. Vi är klara för en härlig drabbning. Vi ser verkligen framemot matchen, säger Hamrén.

När får spelarna laget? Är taktiken klar?
– Spelarna får laget på matchdagen. Taktiken är klar nu, vi har jobbat på den i ett antal dagar.

Sommarens mästerskap blir Erik Hamréns andra och sista som förbundskapten. Det förra var EM för fyra år sedan där det blev respass direkt i gruppen efter förlust mot Ukraina och England hjälpte inte ens segern mot Frankrike för Hamrén. Nu fyra år senare är han tillbaka.
Vad avgör?
– Första 20 är alltid viktigt, att få känna att man är där, att man inte hamnar i problem. Det är viktigt att känna i öppningen att det här är en match vi ska vinna, att man visar motståndarna det. För de kommer ha samma ambition som vi. Det är två jämnstarka lag och det kan vara små, små detaljer som dippar över. En felpassning, att man vinner en duell, att man kommer till avslut. Sådana saker avgör om man får ett psykologiskt övertag eller undertag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.