Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hamréns hyllning: Han är näst bäst efter Zlatan

Marcus Berg gör stor succé i Grekland där han leder skytteligan. En av många som imponerats av anfallarens framfart är före detta förbundskaptenen Erik Hamrén. – Efter Zlatan är han nummer två de senaste åren, säger han.

Marcus Bergs två mål senast i derbyt mot AEK Athen tog honom upp på 20 mål denna säsong. Med det är han delat bäst i hela Europa.

En av många som nu sällar sig till hyllningskören är Bergs före detta förbundskapten Erik Hamrén, som håller 30-åringen från Torsby högre än nämn som Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf och Albin Ekdal.

– Berg är nummer två inom svensk fotboll under de senaste åren efter Zlatan Ibrahimovic. Det finns många bra spelare i Sverige. Ibrahimovic är självklart etta, men jag menar att Berg är den bäste som kommit efter honom, säger Hamrén till den grekiska tidningen SDNA.

Tror på Blågults chanser

Enligt Hamrén, som fortsatt inte har ett nytt jobb sedan han lämnade Blågult efter EM i Frankrike, kommer Berg vara en nyckel till att Sverige ska nå VM i Ryssland.

– Jag tror att han kan spela en nyckelroll i VM-kvalet för Sverige. Laget har fått bra resultat i sin grupp, gått ifrån Holland och jag tror att de har en bra chans att sluta på andraplatsen bakom Frankrike och ta en plats genom play off.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.