Hamréns förbud: "Jag har ett krav på spelarna"

Under landslagets träningar i Frankrike är det full fart – men en sak är strängt förbjudet från Erik Hamréns sida. – Spelarna får inte glidtackla mot kroppen, säger han.

ANNONS
|

Det var ganska hög intensitet under den första träningen i Frankrike för det blågula landslaget. Inför storpublik blev det ganska hett när de äldre spelarna mötte de yngre. Men Erik Hamrén har gett sina spelare ett förbud – de får inte tacklas mot kropp.

– Fotboll är ju … du kan inte träna på en nivå och spela på en annan. Jag har dock ett krav på att spelarna inte får glidtackla mot kropp, kommer du fel en tusendels sekund så kan det bli en allvarlig skada. Därför har jag ett förbud för det.

– Men spelarna får ju glida för att täcka skott, inte för att tackla. Då vill jag hellre att de släpper förbi spelaren. Tacklingar med fart är okej men inte glidtacklingar.

ANNONS

Under träningspasset visade spelarna att ingen vill förlora – inte ens på träning. Varje lagduell bestod av det äldre gardet mot de yngre. Men de gamla ”gubbarna” visade att gammal är äldst.

– Det märks att det stegras, nu när vi körde yngre mot äldre så blir det ju prestige. Det syntes på straffarna som vi körde. Inte ofta man kan få det på träning att det gäller något. Det var bra prestige där. Vi kunde träna på det undre så hög press som möjligt.

ANNONS