Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hamréns bil bombsöktes: "Har aldrig varit med om något liknande"

På lördagsmorgonen bombsöktes den svenske förbundskaptenen Eriks Hamréns bil vid landslagets hotell i Pornichet. – Det är en rigorös säkerhet. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger landslagschefen Lasse Richt.

I samband med det svenska fotbollslandslagets pressträff i Pornichet på lördagsförmiddagen kablades uppgifter om tolv gripna belgiska terrorister ut över världen, efter att ha planerat ett tillslag mot dagens EM-match mellan Belgien och Irland i Bordeaux.

GP uppmärksammade Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand och dess säkerhetschef Janne Gustafsson på detta, som en stund senare, via sina säkerhetskontakter, bekräftade tyska tidningen Fokus uppgifter.

Lasse Richt är chef för herrlandslaget i Frankrike.

– Jag tänker precis vad jag sade förra gången. Vi lever i en värld som är osäker. Och det är därför jag också har sagt att den säkerheten som är kring det här mästerskapet har jag aldrig någonsin varit i närheten av, säger han till GP.

– Vi känner oss trygga. Det är vårt uppdrag. Vårt uppdrag är inte att se vad som händer utanför. Det finns det andra som gör. Men vi känner oss trygga.

– Det är en rigorös säkerhet. Vi var ute i morse, Erik (Hamrén) och jag, och vi hade en egen bil. Den bombsöktes när vi kommer in. Även om vi bara varit borta några timmar. Så säkerheten för laget är jag inte oroad över.

– Jag är mer oroad för alla fans, för alla människor som reser. Det är värre. Det får inte hända något. Jag hoppas verkligen inte att det händer något.

På onsdagen spelar Sverige mot Belgien i Nice.