Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Erik Hamrén kunde trots allt se ljusglimtar efter tunga 1-0-förlusten mot Italien.

Hamrén: "Vi gör så gott vi kan"

Svenske förbundskaptenen Erik Hamrén var besviken efter 1-0-förlusten mot Italien – och hans landslag har nu inte haft ett enda avslut på mål efter två hela matcher. – Vi försöker så gott vi kan, säger han.

Efter en mållös första halvlek där Sverige ändå hade det mesta av spelet kom Italien ut starkare till de avslutande 45 minuterna. De blågula skulle dock orka stå emot – men bara fram till den 88:e minuten då Eder placerade in 1-0 bakom Andreas Isaksson.

Efteråt var svenske förbundskaptenen Erik Hamrén besviken.
– Just nu är det bara besvikelse. Vår taktik kring hur vi ska försvara oss funkar ändå bra fram till deras mål, säger Hamrén i SVT:s sändning.

Hans landslags har nu, trots en spelmässigt bättre insats i dag, inte haft ett enda avslut på mål efter de två inledande EM-matcherna.
– Vi gör så gott vi kan. Vi har ett bättre passningsspel med boll, men orkar inte riktigt under andra halvlek, menar förbundskaptenen.

Han kunde trots det sena avgörandet för Italien se flera ljusglimtar.
– Jag tycker vi stänger ner dem väldigt bra och tvingar dem slå långbollar ända bak till Isaksson. Vi täppte till det bra. Sedan ändrar egentligen inte den här förlusten grundförutsättningarna för oss, säger Hamrén. 

I den 95:e minuten ville svenskarna ha straff då Andreas Granqvist föll i straffområdet. 
– Jag har ingen synpunkt på det, säger Sveriges förbundskapten.


 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.