Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hamrén: "Min förhoppning är att han är med"

Det stora frågetecknet i EM-truppen är Albin Ekdal som föll illa under en nattklubb. - Min förhoppning är att han ska kunna vara med, säger Hamrén.

Den otursförföljde Albin Ekdal – som ramlade på ett glasbord under en utekväll och tvingades stanna på sjukhus i flera dagar med skärskador – har en dryg vecka på sig att bli frisk nog för en plats i EM-truppen.

- De har tagit stygnen på Albin. Läkningen har gått bra. Nu ska han ta lite blodtester, han tappade en hel del blod. Så ska vi se hur han kan återhämta sig under den här veckan. Min förhoppning är att han kan vara med, säger Hamrén.

I lördags kväll spelade Zlatan Ibrahimovic sin sista match i Paris Saint-Germain när han blev matchhjälte i cupfinalen mot Marseille. Nu är han på plats i Stockholm för landslagets första samling inför EM – men kommer inte vara med i den kollektiva träningen.

- Zlatan rehabtränar i dag. Han har lite känning i vaden. han har spelat de två senaste matcherna, men inte tränat så mycket fotboll mellan matcherna, säger Hamrén.

Allsvenska Oscar Lewicki, Malmö FF. Patrik Carlgren, AIK och Emir Kujovic, IFK Norrköping, har matcher i veckan. För FC Köpenhamns Robin Olsen, Ludwig Augustinsson och Erik Johansson, samt Marcus Berg i Panathinaikos och Kim Källström i Grasshoppers är ligasäsongen inte heller över ännu.

Genrepet spelas på Friends Arena den 5 juni. Den 8 juni åker landslaget till EM-basen i Pornichet och sedan inleds EM för Sveriges del den 13 juni, mot Irland i Paris.