Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hamrén: "Jag ser positivt på svensk framtid"

Zlatan Ibrahimovic lämnar ett stort hål bakom sig i landslaget. Men svensk fotbolls framtid ser ljust ut enligt Erik Hamrén.… – Jag ser positivt på svensk framtid, säger förbundskaptenen.

Erik Hamrén ägnade större delen av sin del av presskonferensen till att prata om Zlatan. Den enda världsspelaren i det svenska landslaget. En spelare som Hamrén alltid har hyllat så fort han fått chansen.
– I mina ögon har vi en världsklasspelare, sen har vi ett antal bra spelare ute i Europa, säger Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic är inte enda spelaren som lämnar efter EM-slutspelet i Frankrike är över. Förutom Kim Källström och Andreas Isaksson så finns det flera spelare som borde hänga löst, spelare som Sebastian Larsson, Erkan Zengin med flera. Erik Hamrén har ofta fått kritik för att han inte släppt fram unga spelare i landslaget. Något han nu slår tillbaka mot.
– Jag tycker vi redan har släppt fram spelare. Ser man i truppen nu så har vi många unga spelare som kommer från vårt U21-landslag som var framgångsrika förra sommaren. Vi har redan börjat bygga nytt. Vi har spelare som Victor Nilsson Lindelöf som spelat varje match, vi har startat med Oscar Lewicki och John Guidetti. Det är tre spelare plus några till. Jag ser positivt på svensk framtid men det är en stor förlust med Zlatan. Han är unik och det blir en stor förlust, säger Hamrén.

Matchplanen för Hamrén och landslaget är tydlig – se upp för belgarnas omställningar.
– Det måste vi se upp med. Deras omställningar håller hög klass. Vi mötte Belgien på Friends inför VM och de vann med 2-0. Båda målen gjordes på omställningar. Det krävs att vi går framåt med kloka huvuden och har bra positioner och inte öppnar upp oss själva. Jag har inget emot att ta ledningen ... men har gärna oavgjort inför sista 20 och att vi då kan chansa lite mer, säger han.

Hur viktig är den här matchen för dig?
– Hade vi inte vunnit mot Danmark hade vi ju inte fått vara med här ... nu är den här avgörande. För mig är alltid nästa match den viktigaste eftersom den avgör fortsättningen.

Din egen känsla nu? Kan vara sista matchen?
– Jag har inte tänkt så mycket på avslutningen. Jag har fokuserat på matcherna och hoppas att få slita med Richt, Allbäck och spelarna ett tag till. Även om jag börjar bli trött på dem. Jag hoppas bli kvar ett tag till. Vi har en bra möjlighet och vid ett eventuellt avancemang kan det bli riktigt spännande med tanke på de länder som vi kan få möta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.