Hamrén: Han är snart slut som fotbollsspelare

ANNONS
|

Större delen av söndagen tillbringade Erik Hamrén framför teven och datorn. Från vardagsrummet följde han bland andra Branimir Hrgota i Mönchengladbach, Ola Toivonen i Rennes och Zlatan Ibrahimovic i Paris Saint-Germain.

Och fotbollslandslagets förbundskapten blev mer än nöjd med vad han fick se.

–Är jätteglad att Branimir Hrgota är i målform, Zlatan gjorde tre, Elmander gjorde mål, Ola gjorde mål, Erkan gjorde mål... Det är skoj, sade han inför samlingen som innehåller träningsmatch mot Estland på torsdag och EM-kvalmöte med Österrike på måndag.

–Tittar man på alla som kommer in här har alla i stort sett haft en positiv period, och det är klart, sådant tar man med sig till landslaget också, sade han.

ANNONS

–Ska bli väldigt spännande att se allihopa. Men det ska bli extra kul att se Branimir, Nabil (Bahoui) och Emil (Forsberg) som är med för allra första gången.

Med tre nya namn väntar ett annorlunda arbete för Erik Hamrén under samlingen. Han ska lära Hrgota, Bahoui och Forsberg hur landslaget ska spela, tänka och agera i situationer som kan uppstå under kvalresan mot EM-slutspelet i Frankrike 2016.

Det är en process där han räknar med att få hjälp från lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic.

–Jag är väldigt nöjd med hur Zlatan är som kapten. Hur han är som ledare i det här laget. Hur han bygger upp de nya spelarna och hur han tar emot dem. Det är en väldigt viktig del som han har. Det krävs att han ger väldigt mycket till gruppen och tar ansvar, och det tycker jag han gör på ett fantastiskt sätt, sade Hamrén.

Tidigare landslagsmittfältaren Anders Svensson, 38, har i en intervju med SportExpressen nyligen sagt att svenska landslaget kommer att bli bättre utan Zlatan Ibrahimovic. Resonemanget bottnar i PSG-stjärnans överlägsenhet i truppen.

– Det råder ingen tvekan om att Zlatan är den bäste spelaren vi har, den bäste spelaren vi någonsin har haft. Men det kan också bli problem för övriga laget när du har en spelare som är så mycket bättre än de andra, säger Svensson till Sportbladet.

ANNONS

Förbundskapten Hamrén avfärdar utspelet genom att hävda att den typen av uttalanden är mer eller mindre taktiska drag från Svenssons sida.

– Han (Svensson) ger sig in i media nu, han är snart slut som fotbollsspelare. Ni vet ju hur det är i media. Det är en jävla konkurrens, alltså måste man synas och profilera sig, det är bra att ha åsikter och synpunkter endera om förbundskaptenen eller om Zlatan, då får man också väldigt mycket uppmärksamhet. Jag vill inte snacka om det han säger, jag tror att han kommer att bli en bra expertkommentator, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Anders kanske har varit rädd för Zlatan, jag vet inte. Han har inte sagt det till mig i alla fall.

Erik Hamrén är också noga med att poängtera att det inte enbart handlar om Zlatan Ibrahimovic framöver. Samtliga i truppen har avgörande uppgifter om landslaget ska nå ett EM-slutspel.

–Om vi ska ha möjlighet att få framgång måste vi bli en stark grupp. De äldre, de rutinerade, de erfarna måste bjuda in de yngre spelarna och alla måste verkligen hjälpa varandra, sade han.

ANNONS