Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hamrén: "Det hade varit en katastrof om Belgien förlorade"

Vinna eller försvinna för Erik Hamrén och det svenska landslaget. Förlust och Hamrén-eran är över. – Hade varit en katastrof om Belgien förlorade, säger förbundskaptenen.

Världstvåan Belgien står som enda hinder från ett avancemang från gruppspelet i EM. En seger och Sverige går vidare – oavgjort eller förlust och det är färdigspelat för landslaget. Inför ödesmatchen verkar Erik Hamrén inte särskilt övertygad om att det ska bli en blågul seger.
– Vi kommer att gå för seger. Men vi kommer inte att gå ut och köra hundra från början. Vi möter ett riktigt bra lag, man ska komma ihåg att det är tvåan i världen. Vi ligger på plats 35, det skiljer 33 placeringar mellan oss. Möter vi ett landslag som är 33 placeringar sämre än oss så kräver alla att vi ska vinna. Det hade varit en katastrof, eller ja fotbollskatastrof om Belgien förlorar mot oss med tanke på det.
– Men vi ska försöka vinna matchen. Jag tror att det är möjligt. Men vi kommer inte att spela ut Belgien och vara dominerande laget och göra mål snabbt. Tror man det så är man naiv.

Vad måste ni se upp med?
– Deras omställningar håller väldigt hög klass. Det gäller att vi går framåt med kloka huvuden och har bra positioner. Vi får inte öppna upp oss. Jag har inget mot att vi tar ledningen men jag har gärna oavgjort inför sista 20 och att vi då kan börja chansa lite mer.

Hur viktig är den här matchen för dig? För att du ska vara nöjd med din tid som förbundskapten?
– Det är viktigt att känna att man presterar. Resultat är det man bedöms på och jag var besviken på prestationen mot Irland under halva matchen. Jag var rätt så nöjd med prestationen mot Italien men missnöjd med resultatet. Vi måste göra en bra prestation nu, vi måste överprestera. Spelar Belgien på 100 procent och vi på 100 procent av vår nivå då vinner Belgien. Vi måste överprestera och se till att Belgien inte kommer upp till sin toppnivå. Då har vi en chans.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.