Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hammarlund stor premiärhjälte för GFC

GFC var på väg mot ett tungt poängtapp - men i den 84:e minuten klev Pauline Hammarlund fram, avgjorde premiärmötet och säkrade tre poäng. – Jätteviktigt att få en bra start på säsongen, säger matchhjälten.

Målsättningen på förhand är att bli bättre än fjolårets femteplats och Kopparbergs/Göteborg FC kunde nog inte ha fått en bättre start. Inför 366 åskådare på ett kylslaget Valhalla IP bärgade hemmalaget tre poäng i den allsvenska premiären mot Kif Örebro. Stor matchhjälte blev Pauline Hammarlund som med sitt 1-0-mål i den 84:e minuten fixade segern. 

– Att starta med tre poäng är den bästa känslan man kan ha efter en premiär, säger matchvinnaren. 
Men till en början såg det krampaktigt ut. GFC hade svårt att få grepp om matchen och även om det var göteborgarna som förde spelet hade Stefan Rehns lag förtvivlat svårt att skapa öppna målchanser i den första halvleken. Det dröjde till den 34:e minuten innan fjolårsfemman hade sitt första avslut på mål. Adelina Engman tryckte av - men inte bättre än att Carola Söderberg i bortalagets mål kunde avstyra.

– Första 15-20 såg vi darriga ut, men det var väl lite premiärnerver och så, som det brukar vara i första matchen, säger Hammarlund. 

"Alltid skönt att sätta dit bollen" 

Strax innan paus fick Rebecka Blomqvist ett gyllene läge att pricka in 1-0, men anfallaren, som har varit stekhet under försäsongen, lyckades inte förvalta Pauline Hammarlunds framspelning och rullade bollen precis utanför den bortre stolpen.   

I den andra halvleken fick GFC bättre fart på spelet och i takt med det kom också målchanserna. Beata Kollmats hade en nick i mål som dömdes bort för offside, Elin Rubensson fick ett jätteläge, men sparkade hål i luften och Rebecka Blomqvist var bara någon decimeter ifrån att stöta in ett inlägg. Även Pauline Hammarlund hade sina möjligheter att sätta dit ett ledningsmål. Och till slut hittade 22-åringen rätt. Efter att ha hållit undan två försvarare kunde hon behärskat rulla in det avgörande målet från nära håll. 

– Det är alltid skönt att få sätta dit bollen, särskilt när man har haft så många lägen, men det absolut viktigaste är att vi som lag fick en bra start.