Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån.

Hammarlund förlänger med GFC – och missar hela försäsongen

I tisdags opererade Göteborg FC:s Pauline Hammarlund sitt knä, vilket innebär att hon missar hela försäsongen. På söndagen skrev hon på ett nytt kontrakt. – Jag har testat i princip allt och det här blev sista lösningen, säger hon om skadan.

Pauline Hammarlund hade erbjudande från tio andra klubbar i damallsvenskan och klubbar i utlandet – men valde trots allt att stanna kvar i Göteborg. På söndagen presenterade klubben nyheten att hon skrivit på för 1+1 år till.

– Vi har pratat ganska länge och jag kom tillslut fram till att det här var det bästa alternativet. Föreningen har sagt att den ska satsa till nästa år. Jag tror vi kan bli slagkraftiga, säger hon.

Sedan tidigare har bland andra Elin Rubensson och Taylor Leach förlängt sina avtal med GFC. Att truppen nästa år blir några snäpp namnkunnigare var avgörande för att Pauline Hammarlund skulle stanna.

– Jag vill spela i ett lag som vill ligga i toppen och det är viktigt att klubben vill samma sak. Jag tror det behövs ett par spelare till för att vi ska kunna ligga i toppen, säger hon.

Tillbaka till säsongsstarten

Det nya kontraktet skrevs på samma vecka som 23-åringen opererade ett knä. Under hela 2017 har Hammarlund lidit av hopparknä, med flera inflammationer i knäskålesenan som följd. Troligtvis kommer hon operera även det andra knäet under vintern.

Hade hon inte haft knäproblemen med sig från säsongen som gick så skulle det mycket väl hade kunnat bliviit en utländsk klubb istället för GFC.

– Det fanns intresse men jag valde bort det eftersom jag hade missat stora delar av den här säsongen. Nu missar jag bara försäsongen. Jag skippar alla löpningar, säger hon.

Nu väntar en lång period rehab. Anfallaren räknar med att vara tillbaka på planen lagom till säsongsstarten i april.