Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Thomas Johansson/TT
Bild: Thomas Johansson/TT

Hammarlund borta – då kliver Zigiotti Olme fram

Pauline Hammarlund missar resten av säsongen, då kliver Julia Zigiotti Olme upp som anfallare.
– Jag trivs som bäst på den positionen, säger Julia Zigiotti Olme.

Göteborg FC tar sig an Kristianstad FF på hemmaplan på söndagen. Laget som har drabbats av flertalet skador den senaste tiden har fått gå runt på få spelare och nya positioner. Den senaste i raden skador är Pauline Hammarlund som väntar knäoperation och riskerar att missa resten av säsongen. Som anfallare kliver istället Julia Zigiotti Olme in.

– Jag trivs som bäst på den positionen, där jag kan få mycket boll och kan vara bidragande offensivt. Jag har alltid varit forward som liten men de två-tre senaste åren som jag varit lite mer innermitt. Det är kul att spela där uppe, speciellt när vi är ett bollförande lag.

Hammarlund har har varit en viktig spelare för GFC under säsongen och låg i toppen av skytteligan med sina åtta gjorda mål. Nu hoppas Zigiotti Olme kunna ta över stafettpinnen.

– Det är ett definitivt ett stort tapp. Rebecka (Blomqvist) har gjort det bra, men sen är det väl upp till en själv och andra att steppa upp, då är det kul att kunna vara där uppe och kanske kunna peta in några bollar.

Inför matchen mot Kristianstad kommer GFC ställa upp med samma trupp som mot Örebro. Enda förändringen är ytterligare en spelare från F19 på bänken.

– Det är inga hemligheter med startelvan, det är dom spelarna vi har. Enda förändringen är att vi plockar upp Molly (Johansson) från U19. Totalt kommer vi ha fyra spelare från U19 på bänken, säger tränare Marcus Lantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.