Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Hammar och Bohm till Häcken

Johan Hammar, 23, och Karl Bohm, 22, har skrivit på för Häcken. Duon kommer presenteras under tisdagen. – Det känns hur bra som helst, säger Bohm till GP.

Under måndagen kunde GP berätta att hela sju spelare har sagt adjö till Häcken.

Dels David Engström, Jakob Lindström, Mathias Ranégie, Chisom Egbuchulam, Mohammed Abubakari och Albin Skoglund som inte erbjuds nya kontrakt. Dels Ahmed Yasin som återvänder till AIK efter att ha varit utlånad under hösten.

Alla sju lämnar givetvis luckor efter sig i spelartruppen. Nyförvärv måste in.

Två av namnen som har nämnts flitigast under hösten är Johan Hammar (Örgryte) och Karl Bohm (Utsikten). Nu kan GP berätta att båda kommer presenteras under tisdagen efter att ha  skrivit under samma typ av kontrakt, ett år med option på ytterligare tre.

– Johan är en ung och modern mittback med potential, säger Sonny Karlsson.

Och Bohm?

– Karl har jättemöjligheter att bli en riktigt bra fotbollsspelare. Det är lite Yasin över honom. Speed, teknik, ambition och så är han lite småtyken.

Nyförvärven själva är naturligtvis glada över flytten.

– Det känns riktigt bra. Häcken är ett topplag i allsvenskan som står för en fin fotboll, har en bra tränare och ett bra lag, säger Johan Hammar som för bara några dagar sedan var med och räddade kvar Örgryte i superettan. Han gjorde det med lagkaptensbilden runt armen.

– Det var viktigt att avsluta snyggt. Det hade inte känts bra att lämna ett sjunkande skepp.

Innan sejouren i Örgryte tillhörde Hammar Malmö FF. Det blev åtta allsvenska matcher där.

– Målet när jag gick ner i superettan var att ta mig tillbaka allsvenskan, antingen med Öis eller med något annat lag. Det är skönt att flytten blev så bra och positiv, säger han som inte räds den tuffa konkurrensen i Häcken. Där finns ju redan mittbackar som Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Juhani Ojala och Jasmin Sudic.

– Jag behöver lämna min "comfort zone" lite. Jag behöver utmaningar för att hålla igång och fortsätta utvecklas.

Och Bohm, så. Talangen som inte lyckades blomma ut i IFK Göteborg utan fick ta vägen via Utsikten för att nå toppen. Under den nyss avslutade division 1-säsongen noterades han för sju mål och tolv assist.

– Det känns hur bra som helst att komma till Häcken! Det känns som en klubb som är i harmoni och mår jättebra. Dessutom en grupp med spelare som är jättetrevliga. En bra möjlighet för mig, säger han.

Det känns inte konstigt med tanke på din blåvita historia?

– Nej. Blåvitt är en jättebra klubb och jag hade fina år där. Det finns inget ont säga om dem. Sedan blev det som det blev de sista åren där... Nu är det full fokus på Häcken.