Hamidovic straffsköt Gais till seger

Gais är tillbaka i vinnarspåret. En imponerande spelmässig prestation resulterade efter ett sent avgörande i tre poäng och 2-1 mot Frej sedan Edin Hamidovic avgjort på straff.
– Jag tycker vi gör vår bästa match för säsongen, säger han.

|

Det låg förväntningar i den något kvalmiga sommarluften. Skulle Gais kunna spinna vidare på segern mot Öster eller skulle Grönsvart falla tillbaka in i ett förlustmörker?

Det skulle visa sig bli en ljus kväll.

Söndagens motståndare bär fruktbarhetens gud Frej på bröstet. Och visst låg det något gudomligt över Stockholmarnas effektivitet i den första halvleken. Gais hade allt av värde.

Det var bortdömt ledningsmål, missat friläge, skott över, under och vid sidan av målet och en uppvisning av sällan skådat slag i missade målchanser, även om Frejs målvakt Hampus Elgán spelade en viss roll.

Ajdin Zeljkovic var farligast av alla – fram till avslutsögonblicken. Dusan Djuric sprang mer i djupled än han gjort under hela våren. Junes Barny sjönk djupare och fördelade bollar som en marockansk Xabi Alonso.

Frej med sen ledning

Det var bara det där förbannade målet som saknades. För det var det Frej som gjorde. Matchuret var precis på väg att nå de bestämda 46 när Joakim Runnemo sköt sådär lagom bra i bortre hörnet.

Gamla Ullevis hybridgräs får bollar att rulla snabbt och så gjorde även den gamle Ljungskile-maskinen Runnemos skott. 0-1 på resultattavlan. Överraskning i Gais-led.

För fram till dess hade de ju gjort allt rätt.

– Förutom att vi inte gör mål så gör vi en fantastisk första halvlek. Det är inte många fel förutom det sista som händer i halvleken och att vi inte gör mål, säger Bosko Orovic.

Var det er bästa prestation i serien hittills?

– Jag tycker att vi tog byxorna av Helsingborg, men det här är en väldigt bra prestation också. Även om det jämnar ut sig i andra halvlek. De täpper till ytorna bättre och jag tycker vi är lite för omständiga när vi närmar oss deras mål.

Och gudarna var inte så onda mot Gais att effektiviteten fortsatte på samma sätt efter pausen. Redan efter en minuts speltid i andra halvlek knoppade Jesper Westermarks Paradise Hotel-kompatibla tofs in kvitteringen på Carl Wedes precisa inlägg.

Hamidovic stor hjälte

Gais fortsatte skapa tillräckligt för att vara i en betryggande ledning – men det var man inte med kvarten kvar. Istället det fortsatt lika på ett.

Utan att överdriva var det en match där Gais gjort sig förtjänt av mer än en poäng.

Och därför hördes en lättnadens suck över hela Gamla Ullevi när Edin Hamidovic säkert placerade in 2-1 på straffen som Jesper Westermark fixat i den 83:e matchminuten. Han hade stångats med Frejs bastande mittback Alie Sesay matchen igenom – den här gången var den fysiska kontakten för stor för och linjemannen kallade till sig huvuddomaren. Straff och rött kort och gudarna log mot hemmalaget igen.

– Man försöker vara ett hot och sedan får man läget. Det var skönt att få avgöra. Jag tänker inte så mycket förutom att den ska in i mål. Jag har ett starkt psyke och den satt, säger Hamidovic.

Lättnad för Edin Hamidovic som gjorde sitt första mål på länge. Lättnad för Gais som följer med tabellens övre halva. Lättnad var känslan hos spelare, ledare och supportrar när de gemensamt klappade av segern efter matchen.

– Det här är en lagseger. Jag är stolt över killarna. Vi får resultatet med oss i en bra prestation. Vi skapar väldigt mycket och vi har ett fantastiskt lag med en mycket stark konkurrenssituation, säger matchhjälten.