Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hallå där, Andreas Lithander

GP satsar rejält på breddfotbollen den här säsongen och kommer livesända två matcher i veckan samt ha en specialsajt där allt material från lokalfotbollen i Göteborg samlas. Redaktör för satsningen är GP:s reporter Andreas Lithander.

Hallo där, Andreas Lithander, redaktör för 031-Fotboll. Grattis till tjänsten och förmodar att du är rejält laddad för säsongen?

– Ja, det ska bli härligt att äntligen sätta igång. Lokalfotbollen i Göteborg täcker ett brett spektra och det ska bli både spännande och utmanande att fånga upp det som gör den så speciell och sevärd.

Kortfattat, hur och var kommer det att märkas att du ansvarar för breddfotbollen?

– Det kommer framför allt att märkas på de två matcher som vi sänder live i veckan, där vi får möjlighet att visa upp lagen i division 2-4 bland damerna och division 4-7 bland herrarna och deras verksamhet.

När läsarna går in på 031-Fotboll, vad hittar de där?

– Tabeller och statistik till en början, och ganska snart kommer vi även att ha rapporter inför och efter matcherna i de lokala serierna. Det blir även reportage och smått och gott från lokalfotbollen. De livesända matcherna kommer man också hitta där, med highlights i efterhand.

Vad har du själv för erfarenhet av breddfotbollen?

– Som ung spelade jag åtta år i Kungsladugårds BK men lade av när jag var 13 år gammal. Men det hann bli ett antal matcher på Apelsinplan och många andra planer runtom i Göteborg.

Förmodar att du oerhört tacksam om ledare och spelar hör av sig med tips och idéer, hur skall de kontakta dig?

– Det får de gärna göra, då är det 0768-580793 som gäller på telefon och [email protected] för mejl.

Stort lycka till med jobbet!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.