Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Foto: Bildbyrån

Haksabanovic väljer bort Sveriges landslag

Svensk fotboll går miste om en av sina största talanger. Halmstads Sead Haksabanovic, 18, väljer bort spel för Blågult till förmån för Montenegro. – Sverige är jätteintressant, men det går långsamt, säger Senad Haksabanovic, pappa och rådgivare, till Kvällsposten.

Halmstads stortalang har gjort stor succé i allsvenskan så här långt och har tidigare representerat Sverige i flera ungdomslandslag.

Men nu kommer alltså beskedet att 18-åringen väljer bort en potentiell framtid i det svenska A-landslaget. I stället är det i Montenegros röda tröja man kommer att se honom i internationella sammanhang.

När landet presenterade sin trupp till VM-kvalet mot Armenien i juni fanns Sead Haksabanovics namn med.

– Det är ett svårt beslut, men det känns rätt, säger Senad Haksabanovic, pappa och rådgivare, till Kvällsposten.

– Jag har sagt att den dagen när Montenegros förbund ihop med Dejan Savicevic (förbundets president) har honom i tankarna för A-truppen då kan vi diskutera, tillägger han.

Var aktuell för U21-EM

Den skicklige mittfältaren fanns med i den bruttotrupp som Håkan Ericson presenterade inför U21-EM i Polen. Förbundskaptenen hade dock inte haft någon kontakt med Haksabanovic, framkom det för ett par dagar sedan.

– Sverige är jätteintressant, men det går långsamt. Det är säkert bra, men om Montenegro ser honom redan i A-landslaget och man i Sverige inte ens ser honom i U21, säger Senad Haksabanovic 

I det montenegrinska landslaget blir Haksabanovic lagkamrat med bland andra storspelare som Sevillas Stevan Jovetic och Mirko Vucinic.